Malatya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize konusunda şart koşan Avrupa'ya sert mesaj gönderdiç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

Allah'a şükür Malatya'ya elimiz boş hiç gelmedik. Birçok hizmetlerimiz oldu. Ahde vefanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

MALATYA'MIZ 13 ŞEHİT VERDİ

Malatya her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ülkesine sahip çıkma konusunda en önlerde yer alıyor. Terör operasyonlarında Malatya'mız 13 şehit verdi. Tıpkı Çanakkale'de, Malazgirt'teki ataları gibi.

DÜNYAYA MEYDAN OKURKEN, ARKAMDA ÜLKEM OLDUĞUNU BİLİYORUM

Çukur siyasetiyle vatanımızı bölmeye inat biz vatanımızı herkese açıyoruz. Şunu unutmayın, İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor, Türkiye de size bakıyor. Malatya da Beydağı gibi dimdik ayakta. Allah beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim etsin. Türkiye'deki 79 milyonla biz biriz, bizi ayıramayacaklar. Ayırmak isteyenler kazdıkları çukurlara kendileri gömülecekler. Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler.
 
PARALEL YAPI

Amerika'da kendilerine 400 dönüm bir yer vermişler. Herhalde onların devleti orası. Legal görünüm altında illegal çalışmalar yapan bu kişi, ülkemin içini karıştırıyor. Biz de gereği neyse yapıyoruz, yapacağız. Bir kısmı yurt dışına kaçıyor, bir kısmı da hapishanede.
 
TARİH ONLARI AFFETMEYECEK

Coğrafyamızda kardeşi kardeşe kırdırıyorlar.

Suriye'de yakılan ateş ülkemizde dahil olmak üzere tüm dünyayı etkileyebilecek durumda.

600 bin kişi esed tarafından öldürüldü. Katil Esed'e destek verenleri de tarih affetmeyecektir.

VİZE İÇİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Terörle mücadelemizde bizi eleştirenler bombalar kendi ülkelerinde patlayınca demkrasiyi de insan haklarını da rafa kaldırdılar.

Vize konusunda bize şart koşanlar ilk önce o AB'nin kapısında kurulan çadırları kaldırsınlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son sözünü söyledi