Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldız Mabeyn Köşkü'nde akşam saatlerinde gerçekleşen kabulde, Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı.


ABD Senatosu Üyesi Kirsten Gillibrand başkanlığındaki heyetin kabulünde, iki yakın ortak ve müttefik konumundaki Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin, ortak değerler ve saygı temelinde daha da derinleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin ele alındığı kabulde, başta DAİŞ ve PKK olmak üzere terör örgütlerinden kaynaklanan tehdit karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin ve işbirliğinin daha da önem kazandığına işaret edildi.

ABD Senato Heyetinin Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmasından ve insani yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdir ve teşekkürlerini de ilettiği öğrenildi.

ORTADOĞU'DA BARIŞ TEMENNİSİ

Görüşmede Türkiye Musevi Cemaatinin ruhani lideri Hahambaşı Haleva'nın son yıllarda dini cemaatlerin haklarıyla ilgili atılan son derece müspet adımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyet arasında samimi bir atmosferde gerçekleştiği öğrenilen görüşmede, barış ortamının Ortadoğu'da da hakim olması yönünde temennilerin dile getirildiği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ABD SENATO ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Senato üyeleriyle Yıldız Sarayı'nda bulunan Mabeyn Köşkü'ndeki görüşmede kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Senato Üyesi Kirsten Gillibrand başkanlığındaki ABD Senato heyetini kabul etti.

Görüşme, Yıldız Sarayı'nda bulunan Mabeyn Köşkü'nde gerçekleştirildi.