Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli araç "Pehlivan Elektrak'ın", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beğenildiği bildirildi.

Trakya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce geçen hafta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliklerine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün yanı sıra elektrikli araç "Pehlivan ElekTrak'ı" üreten ekibin de katıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "Pehlivan ElekTrak" standını ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kapanış seremonisi bitiminde katılımcılar ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, üniversitemiz 'Pehlivan ElekTrak'ın' standını ziyaret etti. Aracı beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimize her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ederek ayrıca Pehlivan ElekTrak ile Balkan ülkelerinde tanıtım yapma imkanı sağlayacaklarını söyledi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra elektrikli aracın bulunduğu standı Gençlik ve SporBakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın da ziyaret ettiği ve incelemelerde bulundukları kaydedildi.