Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;


Yemen'in gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Türkiye bu sıkıntılı günlerinde Yemen'in yanındadır. Yemen'deki sorunlara siyasi çözüm bulma çalışmaları devam ediyor. Yemen'de kapsayıcı bir çözüme ihtiyaç var. Yemen'e her alanda desteğimiz devam edecek. Katar ve Suudi Arabistan'a da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

"PYD VE YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
Şu anda Rusya'nın Suriye'de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor. Burada sivil halka yapılan saldırıların hedefi PYD'ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır. Burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir. Buradan batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum. PYD ve YPG birer terör örgütüdür. YPD'in böyle bir yapılanmaya gitmesine müsaade edenleri tarih affetmeyecektir. Bunlar terör örgütüdür kimse bunları başka yere çekmeye çalışmasın. Biz bunların belgelerini verdik. DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD ve YPG de bizim için aynı şekilde terör örgütüdür. YPG rejimin ortaya çıkardığı bir yapı. 7 

"DÜRÜST DEĞİLLER"
Türkiye angajman kurallarını uyguluyor, Suriye'de Kürtler vuruluyor diyenler dürüst değil. Suriye'de rejim Rusya ile el ele vererek Müslümanları öldürmeye devam ediyor.