Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtar toplantılarının ardından kaymakamlarla da buluşacak. Erdoğan’ın; kaymakamlara seslenirken Türkiye’nin gündemindeki terör ve paralel yapı ile mücadelenin yanı sıra sosyal devlet anlayışı ve ''millet-devlet'' uyumu konularında da önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Erdoğan, 2014 yılında halkın sandığa gittiği seçimde seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan, göreve başlamasının ardından son dönemlerde görev yapan cumhurbaşkanlarından daha etkin bir tutum içine girdi. Türkiye’nin merkezi idare yapısı içinde üç pozisyon öne çıkıyor.
 
Birincisi muhtarlar. Türkiye’de, 50 bin 249 muhtar var. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarları yaklaşık 400 kişilik gruplar halinde kabul etmeye başladı.
 
İkincisi ise kaymakamlar. Türkiye’de 957 ilçe ve kaymakam var. Üçüncüsü ise 81 il valisi.
 
Erdoğan, muhtarlardan sonra Türk idare sisteminin kılcal damarı niteliğindeki pozisyonlarda görev yapan kaymakamlar ile de buluşacak.
 
Kaymakamlar Toplantısı, 26 Ocak Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.
 
Erdoğan’ın, Türkiye’nin bütün ilçelerinden gelen kaymakamlara; terör örgütü PKK ile mücadele, paralel devlet yapılanmasına karşı MGK seviyesinde alınan önlemler çerçevesinde önemli değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Üzerinde durulan bir husus ise Erdoğan’ın; millet-devlet uyumu anlayışı ve sosyal yardımlar konularında kaymakamlara önemli mesajlar verebileceği yönünde.

Erdoğan’ın özellikle; yoksullara soğuk kış günlerinde ısınma, gıda ve sağlık yardımları konularında kaymakamlara direktif mahiyetinde önemli bazı mesajlar verebileceği konuşuluyor.