CHP Grubu’nun yaklaşık 10 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kenan Evren Bulvarı’nın adının darbe karşıtlığını çağrıştıracak bir şekilde değiştirilmesi yönünde teklifler verdiğini anımsatan Barut, “CHP Grubu olarak sorumluluğumuzun gereği olarak bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiçbir siyasi partiyle ya da genel başkanıyla bir sorunumuz yok. İtirazımız sadece Kenan Evren Bulvarı’yla sınırlı. MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin de CHP’li yurttaşlara karşı sorumluluğu var” dedi.
"Gündemde açıklayıcı bilgi olmadığı için tartışılamadı"
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, CHP’li Çukurova Belediyesi sınırları içerisindeki Kenan Evren Bulvarı’nın adının değiştirilmesiyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi.
Belediye tarafından parti gruplarına verilen meclis gündeminde sözkonusu maddeyle ilgili açıklayıcı bilgi olmadığını aktaran Barut, bulvarın adının bu nedenle, parti gruplarında ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeteri kadar tartışılamadan değiştirildiğini ifade etti.
Barut, belediyenin oylama kesinleşmeden bulvar tabelalarını değiştirmesinin de doğru bir davranış olmadığını kaydetti.
"Büyükşehir tüm Adanalıların belediyesidir"
CHP grubu olarak pazartesi günü Adana Valiliği’ne itiraz dilekçesi vereceklerini kaydeden Barut, bulvara adı verilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şahsıyla ilgili bir sorunlarının olmadığını söyledi. Barut, “Hiçbir siyasi partiyle ya da genel başkanıyla bir sorunumuz yok. Ancak Adana’dan darbecilerin izinin silinmesi için yıllardır mücadele eden bir parti olarak bu mücadelenin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir çırpıda yok edilmesine göz yumamayız. Bu bulvar, demokrasiyi, cumhuriyeti, özgürlüğü, barışı çağrıştıran bir isimle anılmalıdır. CHP grubu olarak itirazımız sadece Kenan Evren Bulvarı’yla sınırlı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tek bir siyasi partiye mensup kişilerin değil tüm Adanalıların belediyesidir. Bu nedenle MHP’li Büyükşehir Belediyesi diğer siyasi partilere mensup yurttaşların da hassasiyetini göz önünde bulundurmalı, alınacak kararlarda uzlaşıyı aramalıdır” ifadelerini kullandı.