Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da düzenlenen mitingte halka hitap ediyor. Fethullah Gülen'e "Pensilvanya'daki zat" diye seslenerek eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin de sırtından hançerleneceğini öne sürdü.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Benim milletim CHP’ye iktidarı tek başına vermedi, vermez. Yolsuzlukların içinde olan bir iktidara millet izin verir mi? Millet kimin ne olduğunu biliyor. Muğla’da, bazı illerde belediyeler alıyor. Türkiye’nin genelinde alamıyor. Çünkü bunların olduğu yerde yolsuzluk var, yasaklar var. Bunların olduğu yerde milletin gerilediğini görüyoruz. CHP Menderes’i milletinden koparmak için tahrikler yaptı. Meclis’te gerginlik çıkardılar. Hiçbiri ile Menderes’i düşüremediler, sandıkta Menderes’i yenemediler. 27 Mayıs’ta askeri müdahale ile Menderes’i indirdiler. Menderes idam edildi. İdam edilenler lanetle anılıyor.

"BANA BİR TEK ANANAS GÖNDERMEDİ"

Said-i Nursi, cezaevine atıldığı zaman o ülkesini terk etmedi. Birileri gibi buradan kaçıp Pensilvanya’ya gitmedi. Bediüzzaman, cezaevinde olduğu zamanlarda bir şey söyledi, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ dedi. Menderes’i idam edenler için de yaşasın cehennem.

Menderes’e attıkları iftiraların benzerlerini bize atıyorlar. O gün CHP nasıl bir rol üstlendiyse bugün de aynı rolü üstleniyor. Bu CHP’nin ne olduğunu çok iyi bilmenizi istiyorum. CHP baskı, zulüm demektir. CHP iş yapmayan, işe de engel olan demektir. Muğla Belediyesi’ni 40 yıldır CHP yönetiyor. Nasıl olsa Muğla bize oy veriyor diye yan gelip yatmaya alışmışlar.

Muğla’da kanalizasyon sorunu hala çözülmedi. Düşünebiliyor musunuz? Burası bir turizm şehri. Bir kanalizasyon meselesini dahi çözemedi. Şu miting yaptığımız alanı bile düzenleyemediler. Muğla’ya bu yakışıyor mu?

Muğla’yı büyükşehir yapınca ilk kim karşı çıktı? Şimdi bu CHP hangi yüzle sizden oy isteyecek? Bunlar kasaba bile yönetemez. Ben belediyecilikten geliyorum. Kimden aldım belediyeyi, CHP’den. CHP yolsuzluklar içindeydi. İki yılda ne susuzluk ne hava kirliliği ne de çöp dağları vardı. Muğla da bunu hak etmiyor. CHP korkutma ile, iftira ile, kasetlerle, istismar siyaseti ile, milli değerleri kullanarak Muğla’yı çöpe, vizyonsuzluğa mahkum ediyor. Kapı kapı dolaşacağız.

"ÜÇ KAFADAR"

40 yılın yıkımını gelin beraber halledelim. 30 Mart çok önemli. Her geçen gün 30 Mart’ın önemi artıyor. Hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. Hiç kimsenin yediğine, içtiğine, giyimine kuşamına karışmadık. Tam tersine biz her zaman demokrasinin, barışın, kardeşliğin yanında olduk. CHP Muğla’da asılsız korkular pompalıyor. Ama Ankara’da farklı işlerin peşinde. Pensilvanyalı zatla darbe tertipliyor. Pensilvanyalı zatla CHP’nin eline montaj kasetler tutuşturuluyor. CHP’den, MHP’den herhangi bir proje duydunuz mu? Bunlar 3 kafadar, CHP genel müdürü, MHP genel başkanı bunlara bir de Pensilvanya katıldı. El ele verdiler, Türkiye Cumhuriyeti’ne hücum ettiler. Kasetle CHP genel başkanı atadılar. Şimdi de güya başbakanı devirecekler oraya da atama yapacaklar. Bu ülke kasetlerle değil, şehitlerin kanıyla kuruldu. Pensilvanyalı zatın emrinde olan bir kısım yargı ve emniyet içinde yuvalanmış bir çete sabah akşam Türkiye’yi dinliyor. Geçen hafta bir dava dosyası ortaya çıktı. 3 bin kişiyi 3 yıl boyunca dinlemişler, 450 MHP’liyi dinlemişler. Ayrım yapmadan, kendileri dışında herkesi dinlemişler. Şimdi CHP, MHP bu montajları eline alıyor, bunlarla seçim meydanlarına çıkıyor. Yarın bir gün işine gelmeyince bu paralel yapı sırtından hançerleyecek. İstediğini aldıktan sonra bize ettikleri gibi onlara da ihanet edecek.

"KASETLE BAŞBAKAN OLURUM DİYE"

CHP’nin genel başkanı şimdi de kasetle başbakan olurum diye bu çirkin tuzağa giriyor. Sen son yerel seçimlerde İstanbul’dan aday olmuştun. O seçimde oyunu da kullanamadı. Adresini bilmeyen, oyunu kullanamayan kişiden bu ülkeye başbakan olabilir mi?

Geçenlerde 8 üniversiteli kız yanıma geldi, size beddua ettiriyorlar. ‘Eşinizle, çocuklarınızla ilgili bize yalan yanlış şeyler anlatıyorlar’ dedi. Bunların hocasını televizyonda nasıl beddua ederken gördük. Bir hoca beddua eder mi?

MUĞLA'YA 'SİT' MÜJDESİ

Doğal SİT alanlarından dolayı mağduriyet yaşayan Muğlalı vatandaşlarıma şunu müjdelemek istiyorum. Türkiye'de 2 bin civarında doğal SİT alanı var. Bu alanların yaklaşık 200 tanesi Muğla'da. Ön değerlendirme çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde üniversitelerimizle işbirliği halinde ekolojik temelli bilimsel çalışmaları da bitireceğiz. Bu alanlarla ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan keyfi uygulamalara son vereceğiz. Olur olmaz her yeri SİT alanı ilan edip koruyamamak ve vatandaşımızın mağduriyetine yol açmak yerine, gerçek doğal SİT alanlarını belirleyip dünya standartlarında bir koruma sağlayacağız