CHP’li Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi’nin çok sayıda Residence dairesi sahibi olduğu iddiaları CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın saldırıya uğramasının ardından yeniden gündeme geldi.

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin Four Winds Residence’da 3, eşi CHP’li Başkan Battal İlgezdi’nin projesi olduğu belirtilen Buz Residence’de ise 12 daire aldığı ortaya çıkmıştı.

CHP'Lİ VEKİLE GÖRE KAÇAK VE YIKILMALI

7 Haziran’da CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen gazeteci Barış Yarkadaş’ın sahibi olduğu haber sitesi gerçekgündem.com’da, İlgezdilerin 3 dairesinin olduğu Four Winds Residans’ın “kaçak” olduğunu yazdı

Barış Yarkadaş, 5 Kasım 2014 tarihli “CHP’li belediyelere biri dur desin!” başlıklı yazısında İlgezdi ailesinin dairesinin olduğu “Four Winds” adlı Rezidans’ın kaçak olduğunu gündeme getirmişti.Ve İlgezdiler’in dairelerinin olduğu kaçak binayı CHP’li belediye neden yıkmıyor ? diye sordu

CHP’li Yarkadaş yazısında, CHP’li Başkan Battal İlgezdi ve CHP Milletvekili eşi Gamze İlgezdi’nin dairesinin olduğu  Residans ile ilgili şu soruları sordu:

CHP’Lİ VEKİLİN CHP’Lİ BELEDİYEYE SORULARI

1- CHP’li belediye halkın poşetlerini kontrol ediyor da; TAŞ YAPI’ya ait Four Winds adlı binadaki kaçağa rağmen neden yıkım uygulaması gerçekleştirmiyor? Bu binada kaçak olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmasına rağmen, ‘poşetçi’ belediyeyi kim engelliyor ? Mahkeme kararını neden uygulayamıyor?”

2- Kozyatağı’nda HİLTON Otelinde kanunlar, bu tür binalara 18 metre yükseklik sınırı koymasına rağmen, sınır hayli hayli aşılmıştı... CHP’li Belediye Başkanı bu binanın iskanını neye dayanarak verdi? Bina için tutanak tutup fazlalıkları yıktırması gereken belediye, mesele HİLTON olunca, gözlere bant çekiliyor...

3- Ya Caddebostan’daki 45 Nolu Plan Notu için ne diyeceğiz? K Yapı’nın türlü imar oyunlarıyla inşa ettiği binaya ilişkin neden hiçbir işlem uygulanmıyor? iş para babalarına gelince, ne hukuk, ne ilke ne de kural tanıyorsunuz... Sahi siz kimin belediye başkanısınız, halkın mı para babalarının mı?

26 milyonluk yazlık da var

 İlgezdi ailesinin servetinin sadece İstanbul’da olmadığı ortaya çıktı. Milletvekili Gamze Hanım’ın işsiz kız kardeşinin de Bodrum’un en lüks yerinde değeri 26 milyon TL olan bir villası olduğu; onu da Gamze ve Battal İlgezdi çiftinin kullandığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun kızının da var

İlgezdi çifti suskunluğunu korurken, ailesinin mütevazılığı ile övünen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun da Buz Recidance’de bir dairesi olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem müdürü Tuncay Ceylan’ın da Buz Recidance’de dairesi olduğu ortaya çıktı.