Hakkari Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü imzalayan Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi.

Yeni ismiyle Barış- Aşiti Sokak’ta gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar, HDP’li Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi  Çuşkon ile Fatma Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gerçek eş başkanlar katılamadı. Çünkü eş başkanlar Hakkari'de "özerklik" açıklamalarının ardından gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi geçtiğimiz Ağustos ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yeni ismiyle Barış- Aşiti Sokak’ta gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar, HDP’li Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi  Çuşkon ile Fatma Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BANA KALSA BEN GİDERDİM"

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hazinedar, "Biliniz ki biz Beşiktaş’tan Diyarbakır’dan vazgeçmeyiz. Biz Hakkari’den vazgeçmeyiz, biz Beşiktaş’ta olduğu gibi Şırnak’tan vazgeçmeyiz. Sümbül’de açacak bir sümbülden vazgeçmeyiz. 7 Haziran’dan sonra çatışmalar, terör arttı. Orada hep beraber teröre dair en güzel cevabı oraya gitmek olduğuna karar verdik. Ben sonuç itibari ile tek başına değildim, bana kalsa ben giderdim.  Dağlıca’ya şehitlerimize, onların hayatlarını kaybettiği yerde teröre isyan etmek için oraya çiçek götürür orada Sümbül Dağı’nda Sümbüller onları alır Dağlıca’ya koyardım. Ben burada ne konuşursam gittiğim yerde de onu konuşurum” diye konuştu.

MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI UZAKTAN İZLEDİ

Tören öncesi Beşiktaş Belediyesi törenin CHP, HDP ve MHP'lilerin katılımıyla gerçekleştireceklerini duyurdu. MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ve bazı belediye meclis üyeleri tören alanına geldi. Ancak Buruşuk ve yanındakiler, töreni uzaktan izledi.

Hazinedar da kurdele kesimi sırasında, "Katkılarından dolayı MHP Beşiktaş İlçe Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi. MHP ilçe Başkanı Buruşuk, tören bittikten hemen sonra aracına binerek ayrıldı.

Eş Başkan vekilleri ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hep birlikte beyaz güvercin uçurdu.