CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “önüne yatmak” ifadesinin "koruma ve kollama"anlamında olduğunu belirterek,“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tecavüze uğrayan 45 çocuğa karşın bu olayın yaratılmasına neden olan Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır, yatmış mıdır, yatmıştır, nasıl yatmıştır, koruyarak kollayarak yatmıştır” dedi.

Usluer, partisine mensup Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

"ÖNÜNE YATMAK KORUMA VE KOLLAMA ANLAMINDADIR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kullandığı ifadeye ilişkin soruya da Usluer, şu yanıtı verdi:

"burada cinsiyetçi bir yaklaşımla Türkçe'deki bir terimin cinsiyete göre değerlendirilmesi cinsiyete göre adlandırılması zaten normal olmayan durumdur.

Bu sözler koruma kollama anlamına gelmektedir, nedir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tecavüze uğrayan 45 çocuğa karşın bu olayın yaratılmasına neden olan Ensar Vakfının önüne yatmıştır, yatmış mıdır, yatmıştır, nasıl yatmıştır, koruyarak kollayarak yatmıştır."