Genel Bakanı hendek kazan teröristlere 'arkadaşlar' diyen, milletvekilleri terörist cenazesine katılan CHP'nin belediye başkanından şehit ailelerine büyük ayıp. Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) geçtiğimiz hafta Karşıyaka Belediye Başkanı'nı ziyaret etmek istedi. Ziyaret için Özel Kalem'i arayan Dernek Başkanı Gazi Sedat Selim Öztürk'e telefondaki yetkili başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile görüşüp kendilerine dönüş yapılacağını söyledi. Birkaç saat sonra telefonu çalan Dernek Başkanı Öztürk, özel kalemden "Başkan beyin programı yoğun randevu veremiyoruz" yanıtı aldı.  

AÇIKLAMA YOK 

Konuyla ilgili AKŞAM, Belediye Başkanı Akpınar'ın görüşünü almak istedi. Ancak Akpınar'ın danışmanları açıklama yapmak istemediğini iletti.  

"Çok üzüldük"

Aldığı yanıt üzerine şaşkına dönen Öztürk, "Amacımız başkana şehitler için açacağımız serginin davetiyesini vermekti. Ben yıllarca Güneydoğu'da terörle mücadele verdim. Gazi oldum. Devlet Övünç Madalyası aldım. CHP'li milletvekilleri terörist cenazesine katılıyor ama belediye başkanı şehit ailelerine randevu vermiyor. Çok üzüldük" dedi.

Haine gözyaşı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Gamze İlgezdi (yukarıda) terörist Aziz Güler'in cenazesi başında gözyaşı dökerken, Sedat Selim Öztürk (aşağıda) Övünç madalyası aldı.