Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın katıldığı bir yemekte poz verdiği işçilerden kişi başı 60 lira yemek parası alınması büyük tartışmaya neden oldu.

Belediye bünyesinde bir çoğu temizlik işlerinde taşeron işçi olarak asgari ücretle çalışan işçiler, Özer Kayalı’ya yakın kişiler tarafından organize edilen Hilton Otel’deki yemeğe katılmak zorunda bırakıldıklarını belirterek, asgari ücretle evlerine ekmek götürmek için en ağır işlerde çalışmayı göze aldıklarını ancak çoluk çocuklarının nafakalarını 7 yıldızlı bir otelde düzenlenen yemekte harcadıkları için üzgün ve kızgın olduklarını söylediler. 

Kuşadası’nda büyük tartışmaya neden olan taşeron işçi yemeği, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yakınlığıyla bilinen kişiler tarafından düzenlendi.

60'AR LİRA İSTENDİ

Özer Kayalı’ya yakın kişiler, son dönemde çalışanlarla sorunlar yaşayan Başkan Kayalı’yı işçilerle bir araya getirmek için Kuşadası Hilton Otel’de Kuşadası Belediyesi’nde birçoğu temizlik, bayındırlık ve park-bahçe işlerinde çalışan işçilerin katılacağı bir yemek düzenlendi.

Dayanışma adı altında düzenlenen yemeğe Başkan Kayalı’nın katılacağı belirtilerek, yaklaşık 500’e yakın ve büyük çoğunluğu asgari ücretle çalışan taşeron işçilerden katılım bedeli olarak 60’ar lira istendi.

KATILMAYA ZORLANDILAR

İşçilerin bir çoğu Hilton Otel’de düzenlenen bir yemeğe katılmalarının ekonomik olarak mümkün olmadığını belirtmelerine rağmen, katılmayanların listesinin tutulacağı ve başkan Kayalı’ya verileceği ileri sürülerek, Başkan Kayalı ile dayanışma için herkesin 60 lira vererek yemeğe katılmaları gerektiği vurgulandı. Bir çok taşeron işçi işimden olurum korkusuyla 60 lira vererek, hayatında kapısından içeri girmediği Hilton Otel’deki yemeğe katılmak zorunda kaldı.

BAŞKAN VE EŞİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Tartışmalar altında gerçekleşen Hilton Otel’deki taşeron işçi dayanışma yemeğinde yemek parasını asgari ücretli işçiler öderken, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ise taşeron işçilerin ödediği parayla adeta gövde gösterisi yaptı. Bazı meclis üyelerinin de katıldığı yemekte tüm masaları dolaşan Başkan Kayalı işçilerle tek tek fotoğraflar çektirdi. Yemekte konuşan Başkan Kayalı ise tüm belediye çalışanlarına gösterdikleri özveri için teşekkür ederek “Siz değerli işçi arkadaşlarımla böylesi güzel bir organizasyonda bir araya gelmiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu yemeği organize eden ve emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

İŞÇİLER TEPKİLİ

Bu arada, başta temizlik işleri olmak üzere belediyenin çeşitli birimlerinde ve en ağır işlerde asgari ücretle çalışan işçilerin Hilton Otel’de 60 lira karşılığında yemeğe çağrılmasına en büyük tepki yine taşeron işçilerden geldi. İşlerinden olma korkusuyla isimlerinin açıklanmasını istemeyen taşeron işçiler, “Bizler temizlik başta olmak üzere belediyenin en ağır işlerinde asgari ücretle çalışıyoruz. Bu ağır işleri yaparken, tek amacımız çoluğumuzun-çocuğumuzun rızkını kazanmak. Başkan Kayalı’ya yakın birkaç kişi bize gelerek, Hilton Otel’de yemek düzenleyip, Başkan Kayalı ile bir araya gelmek istediklerini ve herkesin kişi başı 60 lira ödeyeceğini söylediler. Biz buna karşı çıktık. Çünkü hiç birimiz hayatımızda Hilton Otel’in kapısından içeriye girmedik. Orada yemek yiyecek ekonomik durumumuz yok. Aramızdan hiç kimse kişi başı 60 lira yemek parası ödemiş insan değil. Eğer yemek düzenlenecekse bunu belediyenin tesislerinde yapıp, daha ucuza mal edelim dedik, ancak kabul görmedi. Bu yapılan yalakalıktan başka bir şey değil. İşçiler bu duruma büyük tepki gösterdi. Zaten yarıya yakını yemeğe katılmadı, zaten katılacak parası da kimsenin yok. Kimse bize cebinde 60 lira var mı diye sormuyor. Katılanlar da işten atılırız korkusuyla borç para bularak katıldı. Yemeğe gidenler 60 lira yemek parası verdi, ekstra bir şey içmeye kalkandan para istendi. Başkan da işçilerin verdiği parayla yemek yiyip, onlarla pozlar çektirdi, sosyal medyadan kendi reklamını yapmaya çalıştı “ diye tepki gösterdiler.