Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dört günsokağa çıkma yasağı uygulandı. Güvenlik birimleri sokaklardaki barikatları kaldırmak, bomba düzeneklerini imha etmek ve operasyonlar sırasında Silvanlıların can güvenliğini sağlamak için bu kararı aldıklarını açıkladılar.

 
Süreçte milletvekilleri dahil kimse ilçeye alınmadı. Yasak kalkmadan kısa süre önce ilçenin CHP'li Başkanı Abdülmenaf Manaz, bir radyo programında canlı yayın konuğu oldu.

GÜVENLİĞİ SAĞLAYAN GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN DERT YANDI

Manaz programda, ''Eve hapsedildik 4 gündür sokağa çıkamıyoruz. Binaların üzerinde keskin nişancılar var. Şuanda da elektrikler yok, dışarı çıkamıyorum, dışarı çıksam karşı binanın çatısında keskin nişancı var acaba ateş eder mi etmez mi diye düşünüyorum. Ben 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanıyım, bu ilçede muhtarlık yapmış biri olarak söylüyorum 90'lı yılları geçti burası.'' ifadelerini kullandı.

Manaz konuşmasının devamında ''Benim 12 çocuğum var, yaşlı olmasaydım dağa çıkardım. Bizi sürekli dağa göndermek istiyorlar.'' şeklinde skandal bir açıklama daha yaptı.