Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Oslo iddiasına cevap verdi. Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu hemen 1 saat içinde bir basın toplantısı düzenleyerek elindeki belgeleri açıklasın. Hükümette gerekeni yapsın" dedi.

AK Parti hükümetinin Oslo ve İmralı'da yapılan görüşmelerde PKK'ya vaatlerde bulunduğunu ve bu toplantılara dair belgeleri gördüğünü belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" açıklamasında bulunmuştu. 

1 SAAT İÇİNDE AÇIKLASIN

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına cevap veren Çelik, "Ben Oslo belgeleri gördüm hükümet bunun altında eziliyor gibi açıklamalar yapan birisinin ilk yapması gereken hiç gizli kapaklı bir şeyin arkasında koşmaksızın çıkmalı kamuoyunun önüne bakın bunun altında dönemin başbakanının imzası var, dönemin bakanlarının imzası var. Bu belgelerle şu sözler verilmiş demesi gerekir. Bunu ispat ettiği takdirde hükümet ve altında imzası olanlar gereğini yapmalıdır. Ama böyle bir iddia ortaya atıldıktan sonra eğer bu ispat edilemiyorsa da kuşkusuz bu kadar büyük bir iddianın sahibinin istifası gerekir. Çünkü bunlar önemli meselelerdir. Bunlar günlük siyasi polemiklerle geçiştirilecek meseleler değildir. Buradan açık bir çağrıda bulunuyoruz. Hemen 1 saat içerisinde bir basın toplantısı düzenleyerek bu belgeler nelermiş açıklasın, neler vaad etmişiz açıklasın. Biz de merak ediyoruz. Bu ispat söz konusu değilse bunu yapan kişinin ne yapması gerektiğini de vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Bu kadar büyük biri iddia ortaya attıktan sonra çıkıp açıklamalıdır" dedi.

TÜRKİYE ESED'Lİ GEÇİŞİ KABUL ETTİ Mİ?

- Türkiye Esed'li geçişe hazır gibi bir haberler yayınlandı. Türkiye'nin Suriye politikasında değişiklik yok. Bunu gerekli görmüyoruz. Suriye'nin başından Esed'in 3 ay içinde gitmesi durumunda Türkiye'nin bunu kabul etmesi konuşuluyordu. Suriye'de Esedli geçişisin olması hayal olur. Halkını katleden birinin Suriye'nin geleceğinde barışın korunması mümkün değil. Gelecek inşa etmesi söz konusu değil. Türkiye'nin burada aradığı formül Suriye'nin geleceğinde Suriye halkının karar sahibi olacağı bir yönetimdir. Esed'de yönetimden gitmelidir. Bugün gelinen noktada bu tezin ne kadar yerinde olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Aradığımız formül Suriye halkının iradesini yansıtacağı modeldir.

1 KASIM'A KATILIM

- Etrafımızda bu kadar büyük çalkantılar yaşanırken Türkiye'nin en büyük kazanımının demokrasi olduğunu unutmamalıyız. Bu seçimlerin sağlıklı gerçekleşmesi için çalışmaktayız. Demokrasimizi güçlendirmek için bu seçime katılım büyük oranda gerçekleşmesi için bütün vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz.

ESED'İN RUSYA ZİYARETİ

- Rusya ziyareti iki tür işaret veriyor. Birincisi iç savaş başladığından beri ilk defa topraklardan çıkıyor. Ziyaret bittikten Esed ülkesine döndükten sonra duyuruldu. Suriye bu kadar iç katliam gerçekleştirirken yurt dışı ziyareti yapması dünya kamuoyunda soru işaretleri var. Demek ki kendisini bu kadar güvende hissediyor. Bu tür görüntülerden Esed'e bir meşruiyet görüntüsü verme çerçevesi oluşursa oradaki halkın mücadelesine büyük zarar verir. Cumhurbaşkanımız da Putin'den bilgi aldı. 

BÜLENT ARINÇ'IN '400 VEKİL' AÇIKLAMALARI

- Bizim en büyük amaçlarımızdan birtanesi yeni anayasa yapmaktır. Ekonomik ve politik gelişmelerle çağdaş normlara kavuşamazsak bunun önünde büyük engeller olduğunu düşünüyoruz. 2023 hedefleri için anayasa şart. Biz bunun için çalışıyoruz. Ama siz neyi kastettiğini o kişiye sorabilirsiniz.

BAHÇELİ'NİN 5.PARTİ İDDİASI

Sadece AK Parti'yi konuşuyor. MHP'yi konuşmuyor. MHP'yi ne iktidar yapma ne de iktidar ortağı yapma derdi var. Sayın Bahçeli'den beklenen MHP için ne söylüyor olmalıdır. MHP teşkilatları ne için çalışıyor? Siz ne kadar çalışırsanız çalışın ben sizi iktidar ortağı yapmayacağım diyor. Bekleyin AK Parti içinde bölünme olacak Meclis'te 5 parti olacak diyor. Bunun adı siyaset falcılıktır. Bunlar komplodan medet umuyorlar.