NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Birleşmiş Milletler'in Cenevre görüşmesi için davetiye gönderdiği tarafların içinde terör örgütü PYD'nin de olması durumunda müzakereleri boykot edeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin ve Körfez bölgesindeki diğer ülkelerin de, PYD'nin Suriye muhalefeti içerisinde yer almasına karşı olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PYD Cenevre'de hangi sıfatla masada olacak. Suriye muhalefeti sulandırılmas isteniyor. PYD de, DEAŞ ve El Nusra gibi terör örgütüdür. Terör örgütlerinin görüşmede yeri yok" dedi.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları;

PYD hangi sıfatla masada olacak. Bir terör örgütü halkının temsilcisi olabilir mi? El Kaide, El Nusra masada olabilir miydi?

Müzakere muhalefet ile rejim arasındadır. Terör örgütleri olamaz. Türkmenler, Araplar ayrı bir grup diye bir şey yok. Muhalefet herkesi kapsıyor. Suriye muhalefeti sulandırılmak isteniyor.

PYD VARSA BOYKOT EDERİZ

Daha önce PYD'nin davet edilmeyeceği söylendi. PYD davet edilmişse Cenevre görüşmelerini tabi ki boykot ederiz.

Musul'da amacımız, terör örgütü DAEŞ'in en kısa zamanda yok edilmesidir. Gerekirse Başika Kampı'na takviye yaparız.

Bir sene önce söylediklerimiz yapılsaydı Rusya bile şu an bu hamleleri gerçekleştiremezdi. Bu siyasi süreci ilk başlarda yapabilseydik bu kadar insan da ölmezdi.