Bülent Arınç'tan seçim sonrası flaş sözler... Arınç, "Üç parti koalisyon kursun" diyen MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi. Üç partinin seçim sürecinde ittifak yaptığını savunan Arınç, "HDP sizin HDP'niz. Eser sizin eseriniz. HDP'nin başarısı sizin başarınız. Önce HDP ile koalisyonu deneyin. Yetiş AK Parti denirse biz üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ben bu partinin kurucusuyum. 13 yıldır AK Parti'de hep zaferler gördüm, başarılar gördüm. Dün akşam da aktif siyasete veda ettim. Veda ettiğim gün de büyük bir zafer görmek isterdim. Maalesef böyle olmadı. AK Parti tek başına iktidarı elde edemedi. Üzgün olduğumu ifade etmeliyim. Bütün bu sonuçlar bize başarının HDP'nin olduğunu gösteriyor. CHP başarılı değildir. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır. 15 olan oyunu 17 yaparsa başarı demiştim. Ancak HDP'nin çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarabildi. Türkiye'nin neredeyse yarısında yoklar. CHP 25'in bile üzerine çıkamadı. Türkiye'nin yüzde 40'ında yoklar. 
 
Dürüst değerlendirme yapmak lazım. Ancak yiğit düştüğü yerden kalkar. Çok yakın bir zamanda AK Parti'nin yeniden iktidar olma şansının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

"KOALİSYONU MHP, CHP, HDP KURSUN"
 
HDP bir projedir. CHP oylarını vermiştir. Şüphesiz iç ve dış medyanın seçim sonuçlarını etkileyebilecek unsurları kullanılmıştır. HDP AK Parti iktidarını yıkmak, AK Parti kalesine girmek için bir koçbaşı gibi kullanılmıştır. Koçbaşını kullanan CHP'dir, MHP'dir, paralel yapıdır, medyadır. Şimdi eserleriyle ne kadar övündüklerini görüyoruz. MHP HDP'ye hiçbir şekilde eleştirmemiştir. Ben Bahçeli'den farklı bir koalisyon önereceğim. Birbirleriyle el ele vermiş üç partinin sayıları koalisyona yetiyor. Böyle bir koalisyon olur mu derseniz, seçim meydanlarında bunu da söylemiştim. Eseriniz ortada. Madem bu üç partinin ittifakı seçimden başarıyla çıkmıştır bunun sonucunun da Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması olduğu görülüyor.
 
HDP sizin HDP'niz. Eser sizin eseriniz. HDP'nin başarısı sizin başarısı. Önce HDP ile koalisyonu deneyin. Yetiş AK Parti denirse biz üzerimize düşeni yaparız.
 
'MHP'ye kapıları kapatıyor musunuz' sorusu üzerine Arınç, 'Siyatte kapı kapatılmaz' dedi.