Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bir yılda 19 defa 400'er kişilik gruplar halinde muhtarlarımızla bir araya geldik. Doğrudan milletin oyuyla göreve gelmiş Cumhurbaşkanı ile yine milletin oyuyla göreve gelmiş muhtarların bir araya gelmesi niye bu kadar rahatsız ediyor?

"BUNLAR YARIM BİLE DEĞİL ÇEYREK PORSİYON AYDIN"

Tek parti CHP'sini anlatmak için çok enterasan bir şey kullanılıyordu. "Halk plajlara hücum etti, vatandaşlar denize giremedi" Bunlar istedikleri kadar çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi kendini aydın sanan lümpenin bildiği eski Türkiye yok. Artık sözün millette olduğu yeni Türkiye inşası sürecindeyiz. Cem Karaca bunlar için "Yarım porsiyon" diyor. Bugün aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil, istisnalar kaideyi bozmaz.

"BUNLAR AHLAK YOKSUNU"

Bunların ağababaları da öyleydi. Osmanlı devrinde Osmanlı düşmanı, Milli Mücadele döneminde düşman olmak... Devir değişiyor ama zihniyet aynı. Siz eleştirince düşünce özgürlüğü, ben eleştirince düşünce özgürlüğüne saldırı. Bunlar sadece vicdansız değil, ahlak yoksun da.

BU ZİHNİYETTEN TİKSİNİYORUM

Şöyle bir görüş var: "Terör örgütü sivilleri hedef almamalı ama askere, polise istediği gibi saldırabilir." Bunları söyleyenler de insanlıktan nasibini almamış, beterin de beteridir. Asker, polis, korucu insan değil mi? Bunlar sizin hedef tahtanız mı? Bunlar kime hizmet veriyorlar, kimin can ve mal güvenliği, eğitimi, sağlığı için görev yapıyorlar? Kendince akademik veya siyasi fetva veren bu zihniyetten tiksiniyorum. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KAYNAK ALAN PARTİLER MUHATAP ALINMAYACAK

4 yaşındaki bir sabinin, öyle İstanbul'daki gibi propaganda amaçlı değil, ekmek almaya giderken öldürülen çocuklar gibi bunların vebaline ortaktır. Bu terör örgütü ve onu kaynak alan partiler muhatap alınmayacaktır, bu iş bitmiştir. Yaptıklarının hesabını adalete verecekler, biz de bölgeyi yeniden ayağa kaldıracağız.

ŞIRNAK'IN ASIL ŞEHİR MERKEZİ CİZRE'DİR

Sayın Başbakan Hakkari ili merkezinin değişeceğini söyledi. Hakkari şehri Yüksekova'da tesis edilecek. Şırnak da Cizre'ye geçecek. Şehir yapılanmasına ne Hakkari, ne Şırnak müsaitti. Şırnak'ın asıl şehir merkezi Cizre'dir. Cizre bir tarihtir. Yüksekova coğrafi yapı itibariyle şehir olmaya çok daha uygundur. 

KÜRT VATANDAŞLARIMIZA İLK BEN KARDEŞİM DEDİM

Dağdakiler ve o akademisyen geçinen müsvetteler bizim Kürt kardeşlerimizi öldürdüğünü söylüyordu. Siz ne vicdansızsınız be. O Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşimizdir. Kimsenin Kürt vatandaşlarımıza kardeş demediği zaman, ben kardeşlerim dedim. O bölgelere hizmetleri biz götürdük. 

DEVLETİN GÖNDERDİĞİ PARAYI KANDİL'E GÖNDERİYORLAR

Terör örgütü bölgeye sadece acı, gözyaşı, aşağılanma ve ümitsiz bir istikbal sunabilir. Benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi bunlar olamaz. Terör örgütü temsilcileri, devletin gönderdiği parayı Kandil'e teröristlere gönderiyorlar. Biz 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuzla yeni Türkiye'yi teklif ediyoruz.

Bu topraklar öyle rastgele elde edilmedi. Bu toprakların yoğrulmasında şuheda kanı var. Şehitlerimiz geliyor üzüntülüyüz. Bazı şehit babalarının sözleri umudumuzu artıyor.

KILIÇDAROĞLU PİŞKİN BİRİ

Bu bir değil, iki değil beş değil, on değil. Bu zat yine çirkin yüzünü gösteriyor. Hakaret davalarından kazandığım tazminatlar artarak devam ediyor. Bazı insanlar vardır yüzüne tükürsen "yağmur yağıyor galiba" der, bu da öyle.

Hiçbir sözün kafi gelmediğini görüyoruz. Bu defa bana değil, hakim, savcı, YSK'yı hedef almış. Bu da serseri mayın gibi. Ne zaman, kime bulaşacağı belli olmuyor.  

MİLLETİN YOK SAYDIĞI BİR ZATI BEN NEDEN ADAM YERİNE KOYAYIM

Bir kasetle geldi. Bürokrat olmuş, başına geldiği kurumu batırmış. SSK'yı batıran bu adam değil mi? Nice vatandaşlarımızın hastane odalarında ne halde olduğunu bilmiyor muyuz? İlacımızı alamıyorduk, ilacımızı. Hijyen bizimle birlikte bu ülkeye geldi, tanındı. Bıraksanız memleketi batıracak, nereden baksanız bir zavallı. Bunun bir eseri olmadığı için akıl derecesini ölçemiyoruz, akıl sağlını da bilemiyoruz. İnsan kendi sıkletinde birisini istiyor. Söylediğiniz her sözün israf, boş konuşmak dışında varlığı olmayan birisi. Kendi geçmişinden utanan, terör örgütünü bile kınayamayan bu zavallıyı ademe mahkum ediyorum. Milletin bile saymadığı bu zatı ben niye adam yerine koyayım?