Bozdağ, bazı basın yayın organları tarafından genelgenin muhbirlik genelgesi olarak lanse edildiğini belirterek "Bu büyük bir karalama ve çarpıtmadır. Başbakanlığının yayınladığı genelgeyi herkes okurda bilir ki bu genelge kimseyi muhbirliğe davet etmemektedir. Genelge kamu görevlilerinin başında amir olanların yasaların kendilerine yüklediği görevleri hatırlatmaktadır" dedi.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Halk tabiriyle 'Gündüz külahlı gece silahlı memur' olmaz olmayacaktır. Birisi gece hendeklerin arkasında olup, askere, polise kurşun sıkıyor, ertesi gün gelip de devlet dairesinde bir şey yapıyorsa veya başka başka durumlar varsa bu, valilere, kaymakamlara, bakanlıklara, mülkü idare amirlerine herkese yasalar ne gerektiriyorsa onu yapın diyor.

Yasalar kamuda çalışanların terör örgütlerine destek vermesini himaye etmiyor. Aksine terör örgütlerine ülkesinin huzur ve güvenliğini bozan suç örgütlerine, çıkar amaçlı örgütlere destek vermenin ciddi müeyyideleri var. Meslekten ihracına kadar giden müeyyideleri var. Başbakanlık genelgesi amirlere anayasa ve yasaların kendine verdiği görevleri hatırlatıyor ve bunun gereğinin ivedilikle yapılamasını istiyor. Kimseyi muhbirliğe falan davet etmiyor. Kamu yöneticilerine ve kamuda çalışanlara yasaların kendilerine yükledikleri sorumlulukları ve bu sorumlulukların gereğini yapmaları konusunda esasında bir uyarıdır bu."