Vakıflar Eski Genel Müdürü ve AK PartiTokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt, AK Parti iktidarlarının 13 yılda Türkiye'ye kazandırdıklarını anlatarak, 1 Kasım'da CHP ve MHP'lilerin dahi AK Parti'nin iktidara gelmesi için dua ettiklerini söyledi. 5 milletvekilinin meclise gittiği Tokat'ta AK Parti 7 Haziran'da 3 milletvekili çıkardı. 1 Kasım'da hedef 5'te 5 yaparak Tokat'ın bir kez daha AK Parti'nin yanında olduğunu göstermek...

Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli ve Editör Samet Tunçer'in sorularını yanıtlayan Beyazıt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında çıraklık dönemini yaşadığını belirterek Türkiye'de dönemin başbakanı Erdoğan'ın da özellikle takibiyle 5 bine yakın eserin 13 yılda ayağa kaldırıldığını anlattı.

"DAHA ÖNCE HİÇ YAPILMAMIŞTI"

1 Kasım seçimleri için memleketi Tokat'tan aday gösterilen ve bu durum Tokat'ta büyük sevinçle karşılanan Yusuf Beyazıt, "2003 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine başladım. 4 bin tane tarihi eser, 1 tane de yeni eser olmak üzere 5 bin eseri o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, dirayeti ve himmetleriyle ülkemize kazandırmış olduk. Nerede han, hamam, kervansaray, cami, medrese, sebil varsa bunları onardık ve kültür hayatına katıldık. 1111 şeklinde açılışlar yaptık. 100 bin ailenin evine sıcak yemek götürdük. Binlerce öğrenciye burs verildi. Daha önce hiç yapılmamıştı. Bunlar AK Parti hükümetleri döneminde oldu. Buradaki tecrübe ve birikimlerimizi, devletteki oluşturduğumuz bu çalışma hayatını siyasi hayatta da devam ettirmek istiyorum" diye konuştu.

İSTANBUL, ANKARA VE ŞİMDİ TOKAT...

Tokat'ta da 135 vakıf eserini gün yüzüne çıkardıklarını söyleyen Beyazıt, "İstanbul'la yarışacak kadar eseri barındıran Tokat'ta 2 bin eseri ayağa kaldırdık. Tokat'ta gittiğimiz yerlerde eserlerimizi de anarak çok büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz. Herkes bizim yaptığımız eserlerin çok önemli olduğunu inşallah siyasi hayatta da daha büyük hizmetler getireceğimiz söylüyorlar. Bizler de acizane çalışmayı ve üretimi seven anadolu çocuklarıyız. Bunun için çalışacağız. Ben çıraklığımı şimdi Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu yıllarda onun yanında yapan bir bürokratım. İstanbul'un çöp yığınlarının olduğu, bir saatlik bile suyu olmayan İstanbul'dan şimdi nereye geldiğimiz herkes biliyor. Kalfalık ve ustalığımızı da Ankara'da tamamladık. Şimdi Tokatlıların hizmetine talip oluyoruz. Sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını söyleyen Beyazıt öncelikle Türkiye'nin neden 1 Kasım'ı yaşadığına dikkat çekti.

VATANDAŞLARIMIZIN ORTAK KARARI AK PARTİ'DİR

Beyazıt, "7 Haziran seçimlerinden elbette bizim de eksik ve yanlışlarımız oldu. Zaten Başbakanımız da ilk günkü açıklamasında milletimizin kararına saygı duyuyoruz. Biz verilen mesajı anladık ve gereğini yapacağız dedi. Ertesi gün Kandil'den yapılan açıklamada barış dönemi bitmiştir savaş dönenimin başlatıyoruz denildi. Kandil ve PKK bunu hangi cesaretle söylüyor. AK Parti tek başına AK Parti tek başına iktidara gelemedi bunlar bizimle mücadele edemez diye düşündüler. Bize karşı silah kullanamazlar biz bu boşluğu değerlendirelim dediler. Çakallar puslu havayı sever misali ortalığa çıktılar. Ama güçlü hükümet kararını alarak PKK'ya karşı operasyonlara başladı. Tek bir terörist dahi kalmayacak şekilde bu operasyonlar sürdürülecek. Ben özellikle bu durumdan Tokatlı hemşehrilerimin de emin olmasını istiyorum. Benim alanda kucaklaştığım uzun uzun sohbet ettiğim vatandaşlarımızın ortak kararı mutlaka AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi ve güçlü hükümet ile Türkiye'nin yoluna devam etmesi... Ben muhalif arkadaşlarımızdan da aynı yorumları alıyorum" diye konuştu.


Yusuf Beyazıt'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü yıllarından....

ALLAH KORUSUN TÜRKİYE'DE...

Milletin Türkiye ve AK Parti üzerinde oynanan oyunları açıkça gördüğünün altını çizen Beyazıt, milletin bu oyunu bozacağına tüm kalbiyle inandığını söyledi. Beyazıt, "Türkiye ne zaman atak yapsa, mazlumlara sahip çıksa bu durumdan hoşlanmayan Batılı güçler harekete geçiyor. Millet oyunun farkında ve 1 Kasım'da bu oyunu bozacak. Ben tüm kalbim ve yüreğimle inanıyorum. Ben bu seçimleri Türkiye'nin Tazminat'tan bu güne yapılacak en önemli seçimler olarak görüyorum. Türkiye'de operasyon yapan insanlara bu izin verilmeyecek. Daha önceden Bulgaristan'da şimdi ise Suriye'de yaşananlar sonrası soydaşlarımız ve Müslümanlar Türkiye'ye sığındı. Allah korusun Türkiye'de bir şey olsa biz nereye gideceğiz? Bizim başka gidecek anadolumuz yok. Türkiye tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan olarak birliğimizi sağlayacağız" dedi.

ONLAR DA AK PARTİ İKTİDAR OLSUN İSTİYOR

Son olarak muhalefetin vaatlerinin toplumda karşılık bulmadığını söyleyen Beyazıt, "Yumurta küfesini taşıyan AK Parti'dir. CHP'si veya MHP'si bu durumda olmadığı için bol keseden atıyorlar ama bu vatandaşta karşılık bulmuyor. Ama AK Parti'nin seçim vaatleri ise çok ciddiye alınıyor. Ben o partilere gönül vermiş vatandaşlarımızın bile AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi için dua ettiklerini düşünüyorum. AK Parti iktidara geldiği zaman vaatlerini bir bir yerine getirecektir. Milletimizin damarında bizi kimse kopartamaz. Biz milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.