Tatilini memleketi Antalya’da geçiren Deniz Baykal, bu sabah eşi Olcay Baykal ile birlikte Konyaaltı Caddesi’ndeki evinden çıkarak Konyaaltı Sahili’nde bulunan bir otelin plajına geldi. Her sabah yüzen Baykal, alışkanlığına bayramda da devam etti. Şortu ve sandaleti ile iskele üzerine gelen ve denizde yüzen vatandaşların bayramını kutlayan Baykal, renkli şortu ve deniz gözlüğüyle Akdeniz’in mavi sularına kendini bıraktı. Baykal, yavaş tempoda yarım saate 300 metre açılarak, her zamanki gibi bin 600 sol kulaç atmayı hedeflediğini aktardı. Olcay Baykal ise güneş şemsiyesi altına oturmayı tercih etti.
“Herkesi yüzmeye davet etti”
Deniz sezonunu bu yıl erken açtığını dile getiren Baykal, ileri yaşta olanlar için en iyi ve en zararsız sporun yüzme olduğuna vurgu yaptı.
Herkesi yüzmeye davet eden Baykal, her seferinde olduğu gibi 300 metre açılıp, bin 600 sol kulaç atmayı yinelemek istediğini belirtti.
Ankara’daki yoğun işlerinden arta kalan zamanlarda Antalya’da yüzme imkanına sahip olduğunu ifade eden Baykal, “Bu sene yabancı turistte yok sahiller boş. Antalya’da böyle doğa harikası bir deniz imkanının olması güzel bir şans. Herkes özgürce istediği şekilde denize girebiliyor. Bir düzen var.Bunu değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
“Antalya’ya kurşun döktürmek lazım”
Turizm açısından sıkıntılı dönemin sona ermesi gerektiğini vurgulayan Baykal, “Antalya bu sene ağır bir darbe yedi. Turizm noktasında önce Rusya ile ilişkilerin gerilmesi, arkasından patlamalar, terör olayları Antalya turizmine olağanüstü bir darbe vurdu. Hala kendine gelebilmiş değil, oteller büyük ölçüde boş. Birde Antalya’da yangın felaketi kendini gösterdi. Antalya’nın üzerine bir kurşun dökmemiz lazım. Bu dönemi inşallah kapatacağız. Ramazan Bayramı ile güzel bir dönem açılır” dedi.
Yaklaşık 1.5 saat denizde kalan Baykal, yüzmesini tamamladıktan sonra, sahilde kitabını okuyup eşi Olcay Baykal’la evine döndü.
Baykaldan kurşun dökme önerisi