Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la yaptığı röportajı bugünkü köşesine taşıdı.

FETÖ soruşturması kapsamında kaset komplosuyla ilgisi oldukları tespit edilen 89 kişi önceki gün gözaltına alınmıştı. Son gelişmeleri değerlendiren Deniz Baykal ise kendisine komplo kuranların kim olduğuna ilişkin 'somut' bir bilgisinin olmadığını söyledi.

GÜLEN'E SAHİP ÇIKMIŞTI BUGÜN DE...

2010 yılında istifa konuşmasında "ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim" diyerek Fethullah Gülen'e ve cemaatine sahip çıkan Deniz Baykal, bugün de aynı noktada olduğunu söyleyerek şaşırttı.

2010'da yaptığı konuşmanın hala arkasında olduğunu ısrarla dile getiren Baykal, "Ben ilk gün söyleyeceğimi söylemişim. Onu geçersiz kılan hiçbir somut veriyi de şu ana kadar yakalayamadım. O günden bugüne bir değişiklik olmadı" dedi.

CİDDİ Mİ DEĞİL Mİ GÖRECEĞİZ!

Sayın Baykal, 10 Mayıs 2010'da, istifanızı açıkladığınız basın toplantısında söyledikleriniz ortada. Bugün gelinen nokta itibariyle değerlendirmeniz nedir?

- Bakın, ben o açıklamada ne diyorum? Birincisi komplo olduğu. Bu olayın bir komplo olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Komplonun iki boyutu var. Bir, fiilen uygulayanlar; iki, onlara talimat verenler. Bu talimat meselesini yok saymak mümkün değil.

GÜLEN HAKKINDAKİ SÖZLERİ

*O açıklamanızda,"Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim" cümlesini kullanmıştınız. Bu Gülen'i aklayan bir ifade olarak...

Baykal: Aklayan değil, aklama yok...

*Ama öyle algılanmıştı...

Baykal: Hayır, hayır... Onu niye söylüyorum?.. Bakın ne diyor bana? "Üzüldüm" diyor. Bu ne demektir? Benim böyle bir talimatım yok demektir. Tutuklananlar Fethullahçıdır, değildir; onu bilemem. Bakın bizim konuştuğumuz 2010... O zamanları hatırlayın... Kıyamet 2013'te koptu. 2010'da bir ayrım yoktu zaten...

Gülen’in üzüntü beyanına hâlâ inanıyor!

Bu çerçevede, başka bir sorumlu arayışına çıkacak olanlara yardımcı olmak üzere; ABD’den, Pensilvanya’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim”