Geçen hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulunda piyasalardaki bu durumu konuştuk kürsel piyasalardaki dalgalanmalar diğer ülkeleri olduğu gibi Türkiye'yi etkiledi. Özellikle ABD başkanlık seçimi sonrası ortaya çıkan tablolar bir tedirginlik nedeni oldu. Türkiye artık denetlenen ülke değil, denetleyen ülkedir. Eski Türkiye senaryoları artık tarihin çöplüğüne atılmıştır. Küresel piyasalardaki hareketlilik konusunda tedbirliyiz. Piyasada yaşanan olaylar sadece Türkiye'ye has bir durum değildir.

VATANDAŞ KUYRUĞA GİRDİ: TAM 112 MİLYAR TL

Bu durumun üstesinden geleceğiz. 8 buçuk milyon vatandaşımız 78 milyar lira müraacat etti, devlete olan borcunu ödemek için. 1 milyon 316 bin vatandaşımız da müraacat ederek 34 milyonluk borcunu yeniden yapılandırmak istedi. Vatandaşımız kriz mi var al sana para. 112 milyar lirayı devlete ödemek için kuyruğa girdiler.Bazıları felaket türkülerini söylemeye devam ediyor. Bunların adı felaket tellalları korosu. Biz karınca gibi çalışıp kışın çetin şartlarına hazırlanıyoruz, onlar ise ağustos böceği misali türkülerini söylüyor. Bu millet kime inanacağını biliyor merak etmeyin.

MERKEZ REZERVLERİNDE AZALMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Artık eski Türkiye yok. Türkiye'nin ekonomisi güçlü, temelleri sağlam. Hükümet olarak belli başlı tedbirleri uygulamaya aldık. Ekonomik kriz söylentilere rağmen Merkez Bankasının rezervlerinde bir azalma söz konusu değil. Biz ekonomik durumlarda işimizi kış tutuyoruz yaz çıkarsa bahtımıza.