Başbakan Ahmet Davutoğlu Sırbistan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu HDP ile görüşmemesi konusunda HDP'ye sert çıkarak " Siz gidin Kandil ile çay için. Size haddinizi bildiririz" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun o açıklamaları:

- Yeni anasaya için nasıl bir yol izleyeceksiniz? HDP yönetimiyle görüşmeyeceksiniz. 

"MİLLETİM İÇİN MÜTEVAZİLİK YAPMAM"

HDP'yle görüşmeme meselesine gelince: Tahkir açıklamalarından dolayı randevu iptal ettim. Bu randevuyu talep eden bu ülkenin Başbakanı. Benim hayatımda nezaketsizlik yapıldığım görülmemiştir. Şahsen mütevazilik yapabilirim ama oy aldığım milletim için mütevazilik yapmam. 

"SUR'U, CİZRE'Yİ CEHENNEME ÇEVİRENLERDEN HESAP SORUN"

Hem teröre destek verecekler hem Başbakan'a şart koşacaklar. Bizden hesap sormaya kalkacaklar. Siz Sur'u, Cizre'yi cehenneme çevirenlerden hesap sorun. 

DTK denilen ne zemine oturduğu belli olmayan kongrede nasıl konuşmalar yapıldığı ortada. Hani toplumun parçası olup Türkiyelileşeceklerdi. 

"GİTSİNLER KANDİL İLE KAÇAK ÇAY İÇSİNLER"

Mehmetçiğin kanını kimseyle tartışmam. Niyetleri sahih değil. Türkiye ateş içinde olacak. Beyefendi kaçak çaydan bahsedecek ben de o masada oturacağım öyle mi? Gitsinler Kandil ile kaçak çay içsinler. Gece ürettiği esprilerle bizi istihza edecekler öyle mi? Siyaset nezaket meselesidir. Onlara hadlerini bildiririz. 

HDP BİR SİYASİ PARTİ Mİ?

HDP bir siyasi partisi midir? Yoksa terör örgütünün uzantısı mıdır? Ne zaman Türkiye'de bir hamle yapılmak istense bunlar ve bunların dışarıdaki akıl hocaları devreye girdi. 

Benimle masaya oturacaklarsa ciddi bir siyasi parti olsunlar