AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştiriliyor.Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul mitinginde partililere seslendi.

"İSTER KILIÇDAROĞLU, İSTER BAŞKASI OLSUN.."

Davutoğlu konuşmasında güvenlik paketine yapılan eleştirilere tepki göstererek, "İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

İSTANBUL AK PARTİ'DİR

Aziz İstanbul'un aziz gençliğine selam olsun. Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah. Tarihle vahyi buluşturan aziz şehire selam olsun.

Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanını çıkaran İstanbul'a selam olsun. Her haliyle AK Parti İstanbul'dur, İstanbul AK Parti'dir.

Değerli dostumuz Aziz Babuşçu'ya emaneti 8 yıl boyunca taşıdığı için teşekkür ediyoruz.

İstanbul'un 7 ilçesine benzer AK Parti'de. İşte onlar nedir? Birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve adalettir. Biz birlik siyasetinin takipçileriyiz.

EN ÖNEMLİ PARÇASI ÇÖZÜM SÜRECİDİR

Birlik siyasetinin en önemli parçası çözüm sürecidir.

İstanbul'un 7 ilçesine benzer AK Parti'de. İşte onlar nedir? Birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve adalettir. Biz birlik siyasetinin takipçileriyiz.

Sütçü imamın torunları üniversite kapılarından alınmıyordu. Bu zulmü ortadan kaldırdık. Öncelikli hedefimiz özgürlükçü bir anayasa getirmek.

Ne Gezi olaylarında çapulculara, 17-25 Aralık'ta paralel çeteye, 6-7 Ekim olaylarında vandallara meydanı bırakmadık.

KILIÇDAROĞLU PENSİLVANYA'DA OYNUYOR

6-7 Ekim olaylarından sonra hemen İç güvenlik reform paketi hazırladık. Üçüzler; MHP, CHP ve HDP buna karşı direnme çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu şu anda paralel yapıyla oynuyor. Kılıçdaroğlu Pensilvanya'da oynuyor.

Etnik ve mezhebi milliyetçiliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Özgürlükçü bir anayasayı Türkiye'nin temel yasası olarak miletle birlikte yazacağız.

NYT'TAKİ MAKALEDE İLK ÇAĞDIR MUHALEFETE

Öyle bir tuzak halindeyiz ki herkesin teyakkuz halinde olması lazım. Kılıçdaroğlu'nun insanlara sokak çağrısı yaptığı saatlerde paralel çetenin lideri makale yazdı.

28 Şubat zulmünde devlete itaat edin başörtüsü füruattır diyenler. Bu halkın seçtiği hükümeti şikayet ediyorlar. Mavi Marmara şehitleri için İsrail'den izin alınmalıydı denen yine aynı zat.

New York Times'taki makalede ilk çağrı muhalefete benimle ortaklık yaparsınız bu hükümetten kurtulursunuz.

PARALEL LOBİSİ ÇIKTI

İkinci çağrı da Rum, Yahudi, Ermeni lobilerine. Nerede olursa olsun sizin karşınızda izzetle duracağız.

Ermeni ve Rum lobisinden sonra şimdi Paralel lobisi çıktı. Paralel lobaiye sesleniyorum nerede olursanız olun izzetle karşınızda olacağız. Paralel lobisine sesleniyorum: Bu vatana yaptığınız ihanet dolayısıyla zelil olacaksınız.

KILIÇDAROĞLU ANA PARALEL PARTİSİ MİSİN

Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. New York Times'ta yayınlanan makaleyle neden aynı çağrıyı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi misin? Ana paralel partisi misin?

“BAŞÖRTÜSÜ TEFERRUATTIR DİYEN ZAT…”

Hani şu paralel çetenin başı 28 Şubat zulmü devam ederken onu eleştirmeyip devlete itaat edin başörtüsü teferruattır diyen zat, Mavi Marmara şehitleri olduğunda İsrail'den izin alınıp gidilseydi diyen zat, şimdi Türkiye cumhuriyeti hükümetini Washington'a Avrupa'ya dünyaya şikayet ediyor. Neden biliyor musunuz? İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını makaleyle başlatmış oluyor. Bu hükümetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapmıyor.

O bu çağrıyı yaparken. Kılıçdaroğlu da cevap veriyor. Seninle beraberiz diyor, kaos gerekirse kaos, kriz gerekirse kriz çıkarırız diyor. Elinde molotof olan varsa onların önüne geçeriz diyor. Kim yürümek isterse kanuni şartları yerine getirdikçe, kanunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüşü yapar.

“KILIÇDAROĞLU DA OLSA GEREĞİ YAPILIR”

Ama ister Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır. Şundan emin olup evinizde huzur içinde uyuyun. Hiçbir şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Kaos tacirlerine boyun eğmeyeceğiz.

BAHÇELİ BİRAZ DA PARALELLE İLGİLEN

Bahçeli piramitleri çizmişti. Seslendim ona biraz da paralelle ilgilen diye. Ama ilgilenemezler çünkü işbirliği var.

Sandıkla iş başına gelmek istemiyorlar. Niyetleri kaos çıkarmak.

Yurtta adalet, dünyada adalet. Gelir dağılımını düzelttik. Filistin'e, Suriye'ye sahip çıktık."