Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, kritik bir dönemde ve tarihi bir aşamada çok önemli bir vazifeyi ifa ettiklerini kaydetti.

Geçen hafta grup toplantısının temel konusunun Meclis Başkanlığı seçimi olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Meclis Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sadece protokol anlamda değil siyasetin, derinliği, psikolojisi ve sosyolojisi anlamada da en önemli makamlardan biridir. Gazi Meclis’in ilk Meclis Başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamıdır” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşananların Türk siyaseti bağlamında ve AK Parti’nin ilkeli duruşu anlamında herkesin son derece dersler ihtiva ettiğini dile getirdi.

“MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ AK PARTİ KAZANDI AMA SADECE KAZANAN AK PARTİ DEĞİL”
Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti’nin 258 milletvekilinin gösterdiği dayanışma, birlik dolayısıyla bütün milletvekillerini tebrik ettiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Meclis Başkanımız İsmet Yılmaz’a hayırlı vazifeler diliyorum. Meclis Başkanlığı seçimini AK Parti kazandı ama sadece kazanan AK Parti değil. Meclis başkanlığını ilkeli siyaset kazandı. Meclis Başkanlık seçimlerinde kuşatıcı dil ve üslup kazandı. Tek tek muhasebe etmekte büyük bir fayda var. Önümüzde kritik bir koalisyon görüşmeleri öncesinde Meclis başkanlığı seçimlerinde takınılan tutumdan herkesin dersler çıkarması, vatandaşlarımızın da bunu bir kez daha görmesi büyük önem taşıyor.”

“AK PARTİ KARAR ALDIĞI ZAMAN ARKASINDA ÇELİK GİBİ DURUR”
“Biz milletvekilimizi aday gösterdiğimizde arkasında sonuna kadar dururuz, biriliğimizi, beraberliğimizi gösteririz” diye konuşan Başbakan Davutoğlu, “Hem Genel Kurul hem Türk siyaseti hemde aziz milletimiz şahit oldu ki AK Parti bir karar aldı mı arkasında çelik gibi durur. Hiçbir gizli oylamada hiçbir oturumda her hangi bir fire olmadı” diye konuştu.

Meclis Başkanlığı seçimlerinde ortaya atılan iddiaları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir taktiğe tenezzül etmedik. Dolayısıyla kazanan burada taktik manevralara itibar etmeyen ahlaki siyasettir. Kazanan blokçu siyaset değil kuşatıcı siyasettir. Meclis Başkanlığı seçimlerine birileri blok argümanıyla gitti. Bir tarafta 60 vardı onların zihinlerinde. Onların blokçu siyaset takip ettiler, biz teamüle önem verdik. Çünkü Türk demokrasisinde bir iki istisna hariç Meclis başkanları en büyük parti grubundan seçilmiştir. Onlar blok ile bize karşı cephe oluşturmaya çalışırken, biz siyasetimizin teamüllerine korumaya çalıştık ve netice aldık. Meclis başkanlığı seçimlerin dil ve üslup olarak sadece Meclis Başkanlığı seçiminde değil sonrasında da dengeli, barışçıl kazandı. Çatışmacı, parçalayıcı dil kaybetti” diye konuştu.

“SEVİYESİZLİĞİNİZİ KENDİ ARANIZDA SÜRDÜRÜN”
Meclis Başkanlığı seçimlerinde AK Parti içerisinde bir tartışmanın yaşanmadığını anımsatan Başbakan Davutoğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal üzerinden yürütülen polemiklere dikkat çekti.

“Sayın Baykal üzerinden yapılan spekülasyonlarda bir partinin MHP grup başkanvekilinin sarf ettiği dil kesinlikle hepimiz tarafından kınan, hiçbirşekilde kabul edilemeyecek, Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiş bir sözdür” diye konuşan Başbakan Davutoğlu, “Hele bu sözün AK Parti grubuna atfen eğer şöyle yapsaydık AK Parti tarafından böyle eleştiriliriz diye bizi bu tartışmanın içine sokmak isteyen bu milletvekiline şu söylerim, kendi tartışmanızı kendisiniz yapın. Seviyesizliğinizi kendi aranızda sürdürün ama AK Parti’yi hiçbir seviyesiz tartışmanın içine çekmeye çalışmayın. Buradan bütün CHP’ye oy vermiş vatandaşlara konuşuyorum, tercihiz hangi partiden olursa olsun size saygımız sonsuzdur. Sizin inancınız ve dininiz üzerinden yapılacak spekülasyonda karşısında en dik şekilde AK Parti durur” şeklinde konuştu. 
Başbakan Davutoğlu: 'Görevlendirme bugün olacak' başbakan davutoğlu