Başbakan Davutoğlu AK Parti sürekli eğitim Merkezi'nin açılışında konuşuyor.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları;
12 Eylül dönemi demokrasinin önüne geçmeye çalıştılar. 28 Şubat'ın karanlık güçleri darbeci bir gücün ürünüdür. Biz bu zihniyetin karşısındayız. Sonsuna kadar biz burdayız. O günlerde bize başka ülkelerin adreslerini gösterdiler. Biz buraya geçici bir bağla bağlı değiliz. Bizim siyasetimiz bu ülkenin asli sahiplerinin sesi olarak devam edecektir. 
Birinci esas olarak bizim siyasetimiz bütün insanlık geleneğinden besleniyor. Ak Parti bugünkü mazlumların sesidir. Cumhuriyet tarihimizde birçok siyasi parti doğmuştur. Hiç bir parti Ak Parti kadar konuşulmamıştır. 
Tarihin nesnesi değil, öznesi olmaya geldik
Biz siyasetin nesnesi olmaya değil, biz siyasetin öznesi olmaya, biz tarihin nesnesi değil öznesi olmaya geldik. Ak Parti, birçok ülkede partilere ilham olduk. 
Filistin halkı hak, adaet aradığında yüzünü bize döndü. İsrail Filistin üzerinde harekat yaparken, Filistin halkı elinde al bayrak ile bizi bekliyordu. 
Türk olmak; adetli olmak, şefkatli olmak demektir. 
Daha önceki partilerin adı hiç bir yerde bilinmiyordu. Somali'de  Türkiye uçağını bekleyenlerin hareketidir Ak Parti. Üye sayımız 10 milyonla sınırlı değil. Mazlum milletler bizlerin yanında bizimle beraberdir.