Davutoğlu'nun ATV - A Haber ortak canlı yayınında yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde;

(Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeler) Koalisyon sürecinde muhataplarımda gördüğüm etik kaygılar beni üzdü. Beni tanıyanlar bilir, utanacağım, geri alacağım hiç bir şeyi söylemem. Beni zor duruma düşürecek bir durum yok.  

 KİMSE SUÇU AK PARTİ'NİN ÜSTÜNE ATAMAZ

 

 

Milleti sınava sokamayız, millet bizi sınava sokabilir. Bahçeli bu kadarcık bir oyunda bile yoksa, neden siyaset yapar. HDP zaten terörle oyuna girdi. Kılıçdaroğlu ise 13 yılı unuttu, sanki başarısızmışız gibi davrandı. Kimse suçu AK Parti'nin üstüne atamaz.

SORUMLULUK ALMAKTAN KORKUYOR

Bahçeli ile görüşmelerimiz esnasında onu iyi bilen biri adı bende kalsın, ''Ben iyi tanırım kendisini sorumluluk almaktan korkar, sorumluluk almaz. Belki başka bir şeyler düşünülebilir'' dedi. Bende sorumluluk almaktan korkan bir Bahçeli gördüm görüşmelerde. 99'daki 3'lü koalisyon travması mı, bilmiyorum.

NET TALİMATLAR VERİLMİŞTİR

Sandıklar üzerinde ve seçmenler üzerinde baskı uygulayan bazı odakların bu sefer bu kadar rahat hareket edebilecekleri bir ortam yok. Köylerde, mezralarda, her yerde güvenlik birimlerimize net talimat verilmiştir. 'Gereken her türlü tedbiri alacaksınız'. Oyunu kullandıktan sonra kimse koridorlarda beklemeyecek, binaların içinde durmayacak. Bunlarla ilgili ciddi tedbirler alıyoruz. Ümit ederiz bu sefer bu tür mahalle baskısıyla diyeyim, söz konusu olan oy dağılımları imkansız olacak.

BİZZAT TAKİP EDECEĞİM

Halkı rahatsız eden hiçbir tutum sergilenmedi. Şırnak'da terörist cenazesini sürükleyen polisler açığa alındı. Dilek Doğan konusunda da biraz önce İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. İhbar üzerine operasyon yapıldığı ve evdeki kargaşada bu olay yaşanıyor. Bizzat takip edeceğim. 

İPEK - KOZA GRUBUNA KAYYUM ATANMASI

Bütün bunlar hukuki süreçler. Bunu hukuki sürecin doğası içinde değerlendirmek lazım. Paralel yapının devlete dönük yaptığı eylemler ve bu şirketler içinde yaptığı finansmanlar hakkında gerekli işlemler ve gerekli kararlar hukuk içerisinde alındı. Dolayısıyla bunun üzerine fazla yorum yapmak olmaz.  

CHP GENEL MERKEZİNE SALDIRI

Bu olay olur olmaz İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. CHP Genel Merkezi'nden geçen bir arabadan havaya 5 el ateş ediliyor. Tespitler yapılıyor, üzerine gidiliyor, inşallah sorumluları yakalanacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da aradım, 'geçmiş olsun' dileklerimi kendisine ifade ettim. O da teşekkür etti. Üstüne gideceğiz. Bu tür provokasyonların tam da seçim öncesinde olması, seçim şartlarında Türkiye'de birtakım şüpheler uyandırmak için yapılan eylemlerdir. Mutlaka sorumluları bulunup, adalete teslim edilecek

PKK NİYE SALDIRIYA BAŞLADI?

Bu bir savaş ilanı. Gösterilmek söylenmek istenen şu 'Biz sizin gece gelir polisinizi öldürürüz'. Biz de onlara her alanda meşru silahlı kuvvetlerin olacağını gösterdik göstereceğiz. 

Bunlar Türkiye ve AK Parti'nin geçiş hükümeti döneminde bu kadar kararlı bir tepki göstereceğini düşünemediler. İkinci yanıldıkları olay da özerklik ilanıyla halkın sokaklara döküleceğini zannettiler ama halkımız gitmedi. 

 

 

SURUÇ, DİYARBAKIR VE ANKARA SALDIRILARI 

Bunların hepsinin birbiriyle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Suruç saldırısı, Türkiye'ye aynı anda 3 terör örgütünün saldırısının başlangıcını teşkil etti. Adıyaman'da askerimiz şehit edildi, İstanbul'da DHKP-C eylem yaptı meydan okudu. Bunların hepsini yan yana getirdiğimiz de bir sonuç ortaya çıkıyor. 

Bizim bu kadar kararlı bir refleks göstereceğimizi ne o örgütler ne de arkalarındaki yabancı unsurlar hesap edemedi. Biz bu yabancı unsurları biliyoruz.  

ÖĞRETMEN VE POLİSLERE MÜJDE

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağız, 27 bin de polis ataması düşünüyoruz.