Yalçın Topçu'nun açıklamaları şu şekilde;

DAĞDAKİ İLE AYNI MUAMELEYİ HAK EDER

(Levent Üzümcü’nün şehir tiyatrolarından ihracı) Benim zamanımda çıkmadı öyle bir karar. Ben neticede milletin önünde siyaset yapan, dupduru, natürel, hormonsuz bir Anadolu çocuğuyum. Bahsettiğin olayı, arkadaşı bilmiyorum. Bakacağım söylediğin neymiş ben de merak ettim.

Aslında dün ilgili yerin hem genel müdürü hem de genel müdür yardımcısıyla görüştüm. Bahsettiğin arkadaş devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne gadretmişse, dağdaki de ovadaki de aynı muameleyi hak eder.

ŞARAPLI MİNDERLİ KONSERE İZİN VERMEM

(İdil Biret konserine alperen baskını) Ben en azından senfoni orkestrasının bir müziği icra edilirken, minderle şarapla öyle bir icranın dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. Çok iyi anlarım. Çok kültürlü olduğunu iddia edenler.. Senfoni orkestrasında bir eser icra edilirken minder atılıp şarap içilip, ayak uzatılarak dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım.

Bugün Topkapı'da şaraplı minderli konsere izin vermem. O sanatın çıktığı ülkelerde bir senfoni hangi adap edeple dinlenir? Hanımefendiler, beyefendiler şıkır şıkır kıyafetleriyle değil mi? Biz halaya dururuz, orada da vals yaparız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. İdeolojik bir linçe falan da eyvallah etmeyiz.