Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) yabancı kamu görevlisi öğrencilerin diploma törenine katıldı.
Törende gazetecilerin sorularını da cevaplayan Soylu, bir gazetecinin İngiltere’deki referandumun sona erdiğini ve AB’den çıkma kararı aldıklarını hatırlatarak, bu kararın Türkiye ile AB ilişkilerini nasıl etkileyeceği sorusuna, “Olanda hayır vardır. İngiltere’nin verdiği kararın demokratik bir karar olduğunu ifade etmem gerekir. Neticede herkes kendi hür iradesini ortaya koymuş ve bir millet AB ile ilgili yol ayrımını kendi geleceği adına karar vermiştir. Bu AB’nin ilk krizlerinden birisi değildir. AB’nin toplam anayasa krizi, anayasayla karşı karşıya kaldığında ortaya koyduğu kriz de bu krizlerden bir tanesidir. Bunu bir depresif hal olarak değerlendirmek gerekir mi, gerekirse bu halin sonu nerelere varır önümüzdeki günlerde çok yüksek bir ölçekte nitelendirdiğimiz ve kendilerini de öyle nitelendirdikleri Avrupa medeniyeti cevabını bulabilecektir” değerlendirmesinde bulundu.
“BİZİ RAHATSIZ ETMİŞTİR”
Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Özellikle İngiltere’deki referandumda Türkiye üzerinden bir tartışma odağının oluşturulması ülke olarak bizi rahatsız etmiştir” dedi.
ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA
Şimşek tepkisini İngilizce olarak dile getirdi. Şimşek resmi Twitter hesabından ‘Brexit’ etiketiyle İngilizce olarak paylaştığı tweette, “Pandora’nın kutusunu açmak istemezsiniz… Ama çoktan açtınız” yazdı.