Bakan Müezzinoğlu, "Çekilmek kolaycılıktır. Bunlar, ihanet cümlesidir. 'Bu ülkenin vatandaşıyım' diyen birinin söyleyebileceği cümle olabilir mi" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında sağlık muhabirleri ile Eymir Gölü'nde yaptığı bisiklet turunun ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Terör olaylarının yaşandığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde son durum nedir? Hizmete erişimde sıkıntı hala yaşanıyor mu" sorusu üzerine Müezzinoğlu, terörün olduğu bir ortamda vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebilmesinin çok mümkün olmadığını söyledi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

'ÇEKİLELİM NE DEMEK'

"Çekilelim', ne demek bu?' Nasıl bir cümledir bu? 'Çekilelim' cümlesini, bir ülkenin vatandaşının vatan sevgisiyle nasıl bağdaştırabiliriz? Çanakkale'de doktorlar çekildi mi? Tıbbiye mezunlarının tamamını biz o yıl Çanakkale'de kaybettik, 1915'te. Bu mesleğin bir meslek onuru var. İkincisi, vatan ve millet onuru var. Biz çekilmeyeceğiz, ne pahasına olursa olsun, hiçbir köşeden."

Bölgede çalışan sağlık görevlilerinin şartlarını iyileştirmeye yönelik ek hizmet bedeli verilmesi gibi yeni adımlar olup olmadığının sorulması üzerine de Müezzinoğlu, buna ilişkin çalışmanın yapıldığını söyledi. Müezzinoğlu, "En kolay olanı onların imkanlarını bir kat daha artırmaktır. O, Türkiye için, Bakanlık için çok sorun değil. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın da talimatları var. Bu anlamda bir mağduriyetleri olmaz. Ama bunun maddi-ekonomik bir değerle değerlendirmeyi de esasında çok doğru bulmuyorum" diye konuştu.