Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Nisan Cumartesi Chicago'da gerçekleştirilecek Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) konferansına katılacak Işık, Chicago Bilim ve Sanayi Müzesi ile Klynveld Main Peat Marwick Goerdeler (KPMG) adlı denetim ve danışmanlık şirketini ziyaret edecek.

Işık, 3 Nisan Pazar Müslüman toplum temsilcileriyle bir araya gelecek, Türk iş adamları ve dernek yöneticileriyle toplantı yapacak. Pazartesi günü sivil-askeri uçak ve helikopter üreticilerinden Boeing'e ve dünyadaki gelişmiş x-ışını kaynağına yaptığı katkılarla tanınan Argonne Ulusal Laboratuvarı'na ziyarette bulunacak Işık, Chicago'daki temaslarının ardından Boston'a hareket edecek.

Boston'da salı günü Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Hedef Türkiye Çalıştayı'na katılacak Işık, burada Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Medya Laboratuvarı'nı, Cambridge İnovasyon Merkezi'ni, Forsyth Enstitüsü'nü, Harvard İnovasyon Laboratuvarı'nı ve Wyss Biyolojiden Esinlenen Mühendislik Enstitüsü'nü ziyaret edecek.

Işık, 6 Nisan Çarşamba ABD'li iş adamlarıyla bir araya gelecek. Northeastern Üniversitesi'nde rektörle görüşecek Işık, Türk iş adamı ve girişimcilerle bir araya gelecek. Kar amacı gütmeyen ve şirket hisselerine ortak olmayan hızlandırıcı program Mass Challenge'a, LearnLaunch Eğitim Teknolojileri Kuluçka Merkezi'ne ve Akamai Teknolojileri Şirketi'ne ziyaret gerçekleştirecek Işık, ardından Türk öğrencilerle buluşacak.

Perşembe günü, TÜBİTAK Hedef Türkiye Çalıştayı kapsamında Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu anısına düzenlenecek panele katılacak Işık, Yale Üniversitesi'nde Türk akademisyenlerle toplantı yapacak.

Boston'da vatandaşlarla bir araya gelecek Işık, New Haven Diyanet Camisi'ni de ziyaret edecek.