8 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve PKK'nın hain planının bozulduğuCizre'de bir dizi gözlemlerde bulunan Kalkınma Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan yaptığı açıklamada adeta terör propagandasına imza attı.

"SİLAHLI YAPILARLA KARŞILAŞMADIK"

Doğan, "Cizre'de yaptığımız gözlemlerde silahlı yapılarla hiç karşılaşmadık. 35 günlük bir çocuk terörist olabilir mi? 70 yaşında bir insan, 47 yaşında bir insan, bunlar eli silahlı insanlar olabilir mi? Silahlı yaralamalar sonucu ölmüşler" diyerek sanki adeta silahlı teröristlerin kendisini karşılamasını bekler gibi konuştu.

"CUMA NAMAZI DA KILINAMADI, EZAN DA OKUNAMADI"

Cizre'de 4 gündür ezanın okunmadığını cami minarelerine keskin nişancıların yerleştirildiğini söyleyen Bakan Doğan skandal bir terör yalanına da ortak oldu. Doğan, "Yani siz Cizre’de 4 günde ezan okutmuyorsunuz. Cami minarelerine imamın çıktığı yere keskin nişancıları yerleştiriyorsunuz ve Cuma namazı da kılınamadı, ezan da okunamadı. İnsanların inançlarına da saygısızlık ediyorsunuz. Bu akıl tutulmasına son vermemiz gerekiyor" dedi. Oysa Bakan Doğan'ın söyledikleri bir sosyal medya yalanıydı. Keskin nişancı fotoğrafı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi sırasında çekilmiş bir fotoğraftı...

Hatta bu fotoğrafa inanarak paylaşım yapan birçok HDP'li yönetici ve HDP'li milletvekilleri var. Örneğin HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya...

HDP'li Bakan Doğan, Cizre'de daha 12 gün önce PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildiğini görmezden geldi.

Bakan Doğan sokağa çıkma yasağının uygulandığı zaman diliminde PKK'lı teröristlerin Kur'an kursu, okul binası ile öğrenci yurtlarına silahlı saldırı yaptığını görmezden geldi.

Bakan Doğan, özellikle Cizre'nin Nur Mahallesi'ni kapatıp hendek ve tüneller kazarak, bombalar döşeyerek halkı hapsettiğini görmezden geldi.

Bakan Doğan, Cizre'de teröristlerin lastiğin içine yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesiyle 12 yaşındaki Y.Ş'nin bir el ve ayağını kaybettiğini görmezden geldi.

PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılar ve hain planlara karşı gözünü kapatan HDP'li Bakan Müslüm Doğan ve HDP'li milletvekilleri için, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, derhal istifa etmeleri ya da azledilmeleri gerektiğini söylemişti. Sözde barış dili kullanan ancak PKK'lılara yönelik tek kelime eleştiri kullanmayan, hatta onları ve saldırılarını görmeyen HDP'liler ve HDP'li Bakanlar kamuoyunun büyük tepkisini çekiyor...