Devlet Bahçeli’nin, Sincan Cezaevi’ndeki ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü. Ziyaret sonrasında bir açıklama yapılmadı.
Vatan gazetesinin haberine göre; MHP lideri, Alan’ın bayramını kutladı ve ‘Geçmiş olsun’ dedi. MHP liderinin ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Engin Alan’ın, “dokunulmazlığının kaldırılmasının umurunda olmadığını” ilettiği öğrenildi. Alan’ın, “Beni bölücülerle bir tutup takasa tabi tutacaklarsa, şerefimle burada ölmeyi tercih ederim” dediği belirtildi. Alan ayrıca Yargıtay’dan çıkacak sonucu beklediğini, karara şaşırmadığını da görüşmede dile getirdi. “Hiçbir iddia doğru değil. Çok iyi kurgulanmış bir süreç” yorumu yapan Alan’ın, TSK’yı yıpratmak ve zayıflatmak için bir projenin hayata geçirildiğini ve bunda da başarılı olunduğunu ilettiği öğrenildi.
 

'SONUNA KADAR YANINDAYIZ'

Engin Alan’ın ayrıca MHP Liderine, “Hiçbir yanlış işin içinde olmadım, buna inanın” dediği de öğrenildi. Bahçeli’nin ise bu söz üzerine, “Bundan en ufak şüphem de yok, tereddütüm de yok” yanıtı verdiği ifade edildi. MHP Lideri daha önce dile getirdiği gibi kararları eleştirirken Alan’a, “Sonuna kadar yanınızda olacağız. Aileniz de önce Allah’a sonra bize emanettir” ifadesini kullandığı belirtildi.
 

'MORALİNİ YÜKSEK GÖRDÜK’

Bahçeli’ye ziyaretinde MHP Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel, Sadir Durmaz ve Mevlüt Karakaya eşlik etti. Durmaz, “Engin Alan’ı yüksek moralli gördük. Her ziyaretimizde biz daha çok moral bulup geliyoruz” dedi.