MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Sayın Genel Başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır" dedi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onadı. Konuya ilişkin MHP Genel Merkezi’nde basın mensuplarına açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da MHP olarak saygıyla karşıladığımızı ifade etmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak Sayın Genel Başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın Genel Başkanımız bu kararı öncelikli olarak Başkanlık Divanı'na, MHP Merkez Yönetim Kurulu’na taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. Dolayısıyla 63. maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus, bundan sonraki aşamada Başkanlık Divanı'nda ve MYK’da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yalçın, olağanüstü kongrenin gündeminin ne olacağı sorusu üzerine, “Seçimli kongre, tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongresi. 26 Haziran veya 10 Temmuz. Biliyorsunuz 26 Haziran Ramazan’a geliyor. Kurullarımızla görüşülsün veya 10 Temmuz bu görüşmeler sonrasında karara bağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Yalçın, kurultayda Bahçeli’nin aday olacağını da ekledi.
Bahçeli seçimli kurultay kararı aldı