7 Haziran'dan 1 Kasım'a geçen sürede AK Parti'nin nasıl başarı sağladığını sorgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP ne yapmıştır da 4 milyon 794 bin 515 ilave oy kazanmıştır. CHP, MHP ve HDP'ye oy veren vatandaşlarımıza saygılarımızı iletiyoruz. Bize 7 Haziran'da oy verip de 1 Kasım'da oy vermeyenlere de saygıyla sesleniyoruz. Keskin bir şekilde oylar nasıl değişmiştir? AKP'nin oy oranı hangi politikaların sonucudur. Terör bitirilmiş, işsizlik bitmiş midir? 4 ayda ne değişmiştir de AKP tek başına iktidar olmuştur? Söyleyin bu işin sırrı nedir? Ahlaksız oyunun maksadı nelerdir?" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından diğer önemli başlıklar;

- MHP buradadır. Yıkılmadık, ayaktayız. Erdoğan 7 Haziran sonucunu beğenmedi, sindiremedi. AKP tek başına iktidarı kaybetmenin korkusuyla kontrolden çıktı. Türkiye'yi dehşet döngüsüne hapsetti. Erdoğan'ın telaşı bundandı. Davutoğlu'nun uykularını kaçıran kara kadroların ürkmesi bu yüzdendi. Herkes gördü ki 9 Temmuz'da hükümet kurma görevini alan Davutoğlu turlara başladı. CHP bu oyuna figüranlık yaptı. Sonuç itibariyle 1 Kasım'da zorla, gözdağları eşliğinde yapılmıştır. AKP tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşmıştır.

MAĞLUP OLMADIK

- Partimize eksikliklerini eksiltmeyen, yanımızda kaya gibi duran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarı sağladık diyemem ama  mağlup olmadığımıza yürekten inanıyorum. Çalışmalarımızı devam ettirerek 1 Kasım'ı tüm yönleriyle irdeliyoruz.

1 KASIM'A KADAR YAŞANMAYAN REZALET KALMADI

- AKP Türklüğün sırtına hançerini saplarken  yine kazanmıştır. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar 104 askerimizi, 80 polisimizi ve 5 korucumuzu şehit verdik. AKP'nin pazarlık ortalığı PKK oluk oluk kan akıttı. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a yaşanmadık rezalet kalmadı.

SONUNA KADAR HAYIR

- Sonuna kadar hayır diyorum. Biz ilkelerimizden ödün mü verseydik. Mazimizi bir iktidar uğruna çiğneyip kenara mı koysaydık? Ülke çıkarlarını görmezden mi gelseydik? 

KÜRŞAT VE 40 ÇERİSİ GİBİ...

- Sizler Kürşat ve 40 çerisi gibi MHP davasında mücadele göstereceksiniz. MHP yeni dönemde meclis bünyesinde bu anlayışa devam edecektir. Gönlü ve yüreğiyle MHP'ye destek verenlere teşekkür ediyorum.