Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ben terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek verdiğimizi ifade ediyorum. Bunun dışındaki eleştirilerimiz saklıdır” dedi. 
Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Yargıtay'ın kongre ile ilgili vereceği karara saygılı olacaklarını belirterek, “Yargıtay kararını herkes bekliyor. Biz de bekliyoruz. Karara saygılıyız” dedi. 

Şartsız destek
Bahçeli, partili Cumhurbaşkanı da dahil her türlü teklife açık oldukları yönündeki ifadelerin sorulması üzerine ise, “Siz konuşmamdaki özü kavramak istemiyorsunuz. Ben terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek verdiğimizi ifade ediyorum. Bunun dışındaki eleştirilerimiz saklıdır” değerlendirmesini yaptı. 

"Millet, devletiyle bir ve bütündür"
Türk milleti imtihan ediliyor, adeta içine düşürüldüğü can pazarında kıvranıyor. Ancak terörizm ne kadar zalim, ne kadar ahlaksız, ne kadar kansız ise bu aziz millet o kadar güçlü, o kadar sabırlı, o denli soyludur. Allah'ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Teröristler aziz vatandan söküp atılacak, alayı yerle yeksan olacaktır. Terör destekçileri, terörizm kuryeleri, iblis taşeronları açtıkları nifak çukurlarına bir daha çıkmamak üzere boğulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bunu başaracak, güç ve azim ve inançtadır. Millet, devletiyle bir ve bütündür. Yürekler aynı hedefe kilitlenmiştir. Heyecan ve hedef aynı geleceğe sabitlenmiştir.

"MHP, her uzlaşma teklifine gönüllüdür"
Kutsal vatanımızı korumak; Türk milleti kimliği etrafında oluşan toplumsal kucaklaşma ve kaynaşmasının zirveye ulaşmasını sağlamak; millet egemenliğine dayalı demokratik bir yönetim tarzının vazgeçilmez hale gelmesini oluşturmak; dayatma ve tehditleri reddeden bir milli devletin, onurlu, bağımsız ve kararlı duruşunun tüm dünyaya duyurulmasını temin ve terörizmi yok etmek amacıyla, MHP, her uzlaşma teklifine, her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür. Bizim hukuki boyuttan maksadımız bunlardır.
Bahçeli'den şartsız destek