Milliyetçi Hareket Partisi'nin dün toplanan Başkanlık Divanı'nda 1 Kasım seçimi sonrası parti içinde ve siyasette ortaya çıkan tablo değerlendirildi.


MHP'nin seçimde aldığı başarısız sonuç üzerine parti içinde başlayan liderlik tartışması Bahçeli'nin gündemindeydi.Liderlik yarışı için Meral Akşener ve Sinan Oğan gibi isimlerin adı geçerken adaylığını ilk açıklayan Alparslan Türkeş'in doktoru Selam Kaptanoğlu oldu.

18 Mart güzel bir tarihtir

Bahçeli, kongre taleplerine sıcak bakmadıklarını ve bu konuda tavizsiz tutumlarını sürdüreceklerini belirtirken, “Yeterli imzayı buluyorlarsa buyursun toplasınlar. MHP’nin kongresinin ne zaman yapılacağı bellidir. 18 Mart 2018 tarihi de güzel bir tarihtir. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüdür” dedi.

Kaptanoğlu partiyi karıştırmak istiyor

Genel Başkanlık için ismi geçenleri yakından izlemeye alan MHP yönetimi, adaylığını açıklayan DYP üyesi Selim Kaptanoğlu’nu partiyi karıştırmaya dönük bir projenin parçası olarak değerlendirdi.

Kürşad'ın 40 çerisi gibi...

Toplantıda “AK Parti, ‘kuşa bak kuşa’ diyerek oyalama taktiği uyguluyor. MHP’nin ve CHP’nin parti içi ile meşgul olmasını sağlayarak Anayasa değişikliği, başkanlık siteminin getirilmesi gibi çok önemli konulara muhalefetin odaklanmasını engellemek istiyor. AncakMHP, Kürşad’ın 40 çeri ile Çin sarayını fethettiği gibi 40 vekille toplumsal muhalefeti gerçekleştirecektir” görüşü dile getirildi.

5’inci kol faaliyeti

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in AK Parti milletvekili olmasına rağmen partiye dönmek için dava açmasının “amaçlı” olduğu tespitini yapan MHP yönetimi, Bahçeli’nin seçim öncesinde dile getirdiği 5. parti faaliyetinin MHP üzerinden gerçekleştirilmek istendiği düşüncesinde.