Başbakan Yardımcısı Arınç, "Süreç başlamıştır, 45 gün içinde hükümetkurulamadığı takdirde, elbette seçimlere gidilir ancak Türkiye'nin şartları içinde bir hükümet kurulacağına ve bu hükümetin mutlaka dinamosunun, ana gücünün AK Parti olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

''HANİ SEN TÜRK MİLLİYETÇİSİYDİN''

Arınç konuşmasında, elde ettikleri seçim sonucu ve seçim sonrasındaki tutumları nedeniyle MHP'yi sert bir şekilde eleştirdi;

"Milliyetçi Hareket Partisi, sen Türk milliyetçisiydin öyle mi? Çözüm süreci itibarıyla da bize söylemedik laf bırakmadın. Ne vatan hainliğimiz kaldı, ne bölücülüğümüz kaldı. Peki Türk milliyetçisiydin de niye ancak Kürt milliyetçisi kadar milletvekili çıkarabildin? Senin haberin var mı, sen 80 milletvekili çıkardın, HDP de 80 milletvekili çıkardı. O zaman bu ülkede bu ayrışmanın sonu nereye gidecek, ne kazandın  Hükümet ortağı mı oldun, iktidar ortağı mı oldun, hayır. Hayır, olmaya da niyeti de yok. 'Ben yan gelip yatacağım, keyfime bakacağım, muhalefette kalacağım'. Peki bu millet nasıl yönetilecek, bu insanlar nasıl maaşlarını alacaklar, nasıl yatırımlar yapılacak. Çevresindeki bu ateş çemberinden Türkiye, nasıl bir vaha gibi, bir yeşil ve huzur adası gibi kendini kurtarabilecek. 'Onlar zor işler, muhalefette kalacağım'. Peki.''

''HDP PROJESİ BAŞARILI OLMUŞTUR''

AK Parti'nin seçimlerden 81 ilin 76'sından ve neredeyse diğer üç partinin sandalye sayısına eş milletvekili çıkararak başarıyla çıktığını vurgulayan Arınç, seçimde AK Parti'nin HDP ile aşağı çekilmeye çalışıldığını ve bu projede de başarılı olunduğunu söyledi. 

Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın Tevfik Lav Spor Tesislerinde düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, ramazan ayının güzellikler ayı olduğunu ifade ederek, partililerin ramazanını ve yaklaşan Kadir Gecesi'ni de kutladı.