Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Habertürk TV'de Suruç olayları ve polise yönelik saldırılara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Arınç her konuda gayriciddi davranan başta Demirtaş olmak üzere HDP'li vekillere sert tepki gösterdi.


Arınç, ''Olaydan önce polisin güvenlik araması yapmasına izin verilmedi. Güvenlik kontrollerinde belediye yetkilileri engel oldu. Bir şeyi düşünmelerini istiyorum. Suruç'ta her yerde görünen HDP milletvekilleri, ilçe başkanı, yerelden katılan neden yok? Ben sadece masumane soruyorum dedim. Buna cevap verecekleri yerde hakaret ediyorlar.'' dedi.

'TÜRKİYE ŞAPŞİKLERİN ÜLKESİ DEĞİL'

HDP Eş Başkanı Selahhattin Demirtaş'a sert tepkide bulunan Arınç, ''Kurban seçilmiş de olabilirler, kendileri de gelmiş olabilirler. Ben buna neden katlanamadığınızı söyledim. Demirtaş'ın verdiği cevap gayriciddidir. Demirtaş kendi takipçilerine 'şapşik' diyor. Bu şapşiklere verilmiş cevaptır. Bu cevabı aynen kendisine iletiyorum. Türkiye şapşiklerin ülkesi değildir.

'ADAM GİBİ CEVAP VER'

Hiçbir şey bu sorumluluktan sizi kurtarmaz. Adam gibi cevap ver. Adam gibi karşısında dur Bu insanlar bir katliama ulaştılar. Bu insan buraya nasıl girdi? Biliyorsanız söyleyin, bilmiyorsanız biz zaten bulacağız.

'Kamera neden yoktu' diyorum, cevap yok. 'Güvenlik aramasına neden izin verilmedi?' diyorum, cevap yok. Adam gibi cevap verin. Yüreğim onlar için yanıyor.'' ifadelerini kullandı.