"Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Koalisyon tartışmaları ile ilgili ''Siyasette kırmızı çizgiler olmaz'' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlarla ilgili yeniden gündeme getirilen ve koalisyon için bazı partilerin öne sürdüğü ''Yüce Divan'' şartına yönelik ise ''Bu konuyu ağızlarına alıp ileri sürmesinler çünkü Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir.'' dedi.

Seçimin üzerinden henüz 5 gün geçtiğini ve bugünler içerisinde geçici sonuçlar açıklandığını ancak kesin sonuçların açıklanmadığını söyleyen Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edilmesi çağrısı yaptığını hatırlattı.

ÇIKAN HABERLER DOĞRU DEĞİL!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamayı oldukça yapıcı bulduğunu da vurgulayan Arınç, ''Henüz hükümet kurma çalışmaları başlamadı. Sonuçlar açıklacak yeminler edilecek sonra AK Parti'den başlamak üzere hükümet kurma işlemleri başlayacak. Çıkan haberlerin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bunlar basında konuşan haberlerdir. Hiçbir partinin genel başkanından açıklanmadıkça hükümet kurma çalışmaları konusunda hiçbir habere itibar edilmemelidir.'' dedi.

SİYASETTE KIRMIZI ÇİZGİLER OLMAZ

Bahçeli'nin seçim akşamı yaptığı açıklamayı doğru bulmayıp bir takım sözler sarfettiğini de belirten Arınç, ''Bahçeli'nin tavsiyeleri üzerine bir değerlendirmem olmuştu. Bunun dışında bir değerlendirmem olmamıştı. Siyasette kırmızı çizgi olmaz, partilere kapıları kapatmak doğru bir tutum değildir. Güçlü bir hükümet için acil harekete geçilmelidir. Kendisine görev verilen genel başkan olumlu görüşmeler yapması lazım.'' diye konuştu.

''YENİDEN YÜCE DİVAN YOLU AÇILMAZ'' DENİLİYOR

Koalisyon tartışmaları çerçevesinde dile getirilen ''4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi'' şartı ile ilgili de konuşan Arınç, şunları söyledi;

'' 4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan’a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar meclise gelmesi mümkün olabilir mi? Bunun yeniden açılması ile ilgili Anayasa hukukçuları ''Tekrardan Yüce Divan yolu açılmaz'' diyor. Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır.''

''AĞIZLARINA ALMASINLAR MAHÇUP OLURLAR''

Söz konusu tartışma çerçevesinde bir parti başkanının Meclis komisyonu kurulsa veya Yüce Divan’a gitsin diye bir şey söylemeye hakkı olmadığını da söyleyen Arınç,
''Tekrar meclise gelsin diye öneri olarak götürüyor olmaları anayasayı çiğnemektir. Hiçbir parti karar alamaz, işlem yapamaz. Bugün ben sayın genel başkanlara naçizane hatırlatmak istiyorum ki, bu konuyu ağızlarına alıp ileri sürmesinler çünkü Anayasayı bilmiyorlar anlamına gelir ve mahcup olurlar.'' dedi.

Haber7