Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyareti sırasında Beştepe'de değil de,İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde ağırlanmasına ilişkin ortaya atılan iddialara, Alman hükümeti tarafından yanıt verildi.

MERKEL'İ KULLANIP YALAN YAZDILAR

Hükümet sözcüsü Seibert, "Alman hükümeti, diğer ülkelere ziyaretinde, görüşmenin gerçekleşeceği yere ev sahibinin karar vereceğini" söyleyerek, "Merkel'in Beştepe'de görülmek istemediği" yönündeki iddiaları yalanladı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yüksek sığınmacı sayısıyla mücadele etmek zorunda olan Almanya ve Türkiye'nin bu sığınmacıların dağılımının adil bir şekilde yapılması konusunda ortak menfaati bulunduğunu söyledi.

Ev sahibinin dediği olur

Seibert, Merkel'in Ankara yerine İstanbul'u ziyaret etmesiyle ilgili "Şansölye yada Alman hükümetinin diğer üyeleri başka bir ülkeye ziyarette bulunduklarında, ev sahibi ülkenin görüşmenin nerede olacağı noktasındaki tavsiyelerine uyarız" dedi

Seibert, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa Birliği kurumlarının sığınmacılarla ilgili bir eylem planı üzerinde uzlaştıklarını hatırlattı. Almanya'nın bu çerçevede Türkiye ile ortak çalışmalarını yoğunlaştırmak istediğini vurgulayan sözcü, Ege Denizi üzerinden devam eden ve insan hayatını tehlikeye sokan sığınmacı akınının düzenli ve yasal hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ortak menfaatlerimiz var

Seibert, "Yüksek sığınmacı sayısıyla mücadele etmek zorunda olan Almanya ve Türkiye'nin bu sığınmacıların dağılımının adil bir şekilde yapılması noktasında ortak menfaatleri var" ifadesini kullandı.

Sözcü, Almanya'nın demokrasi, hukuk devleti ve adil seçimler konusundaki duruşunun Türk hükümeti tarafından iyi bilindiğini söyledi.