Dikmen'de esnaf ziyareti yapan Ak PartiAnkara 12. sıra Milletvekili Adayı Fahri Ustave yanındakiler, 15 kişilik bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı.

Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan Fahri Usta şunları söyledi:

"Dikmen'in Sinan ve İlker Caddelerindeki esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik. Sağolsunlar esnaf kardeşlerimiz bizi hoşgörüyle karşıladılar. Biz esnaflarımızla kardeşlik ve birlik vurgusunu ön plana çıkaran sohbetler ederken, Halkevleri adlı bir grubun saldırısına uğradık. Onların bu tutumuna karşın yanımızdaki Çankaya İlçe Teşkilatı’na bağlı üyelerimiz ve arkadaşlarımız sağduyulu davranmasına rağmen şahsımın bizzat sakinleştirme çalışmasına rağmen darp edildik. Kendini bilmez ve kime hizmet ettiklerini bile bilmeyen bu kardeşlerime üzülüyoruz. Yanımızdaki hanımefendi kardeşlerimiz dahil ki, onlara yapılan saldırıda bile biz sadece ayırıcı olduk. Hiç bir şekilde o gruba sert bir müdahale de bulunmadık."

Kürt kökenli olduğunu ve burada bu grubu birilerinin yönlendirdiğini belirten Usta,"Milli ve manevi değerlerine sahip ülkemi ve bayrağını seven, hakkın haklının olması mücadelesini veren bir Türk vatandaşıyım. Hiçbir çapulcu biz inanan Kürtleri savunma hakkına sahip değildir. Biz Kürtler Türkiye Cumhuriyet’inde tüm haklara sahip devletini savunan bir milletiz. Bu olay da bu saldırganların başı kim o önemli, bu grubu birileri dolaylı bir şekilde yönlendirmiş, burada aynı grup vekil adayı arkadaşımız Hasan Albayrak'a da saldırmış yani bunlar Ankara'da terör saldırısında ölen vatandaşlarımız için değil, kendi siyasi partilerinin rantları için böyle bir saldırıya başvurdu. Tabi ki bu olaylar ile karşılaşacağız. Ama hiç bir güç bizleri bir santim geri adım attırmaz. Hepimizde kefen bilinci mevcut" ifadelerini kullandı.

Olayda 5 Ak Partili üyenin darp edildiği öğrenildi. Fahri Usta, saldırganlar ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.