Diyarbakır'da, AK Parti'nin 1 Kasım genel seçimleri için 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterdiği iki Yunus Memiş'ten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş hukuksal sorunlar, engelli kontenjanından başvuran diğer Yunus Memiş ise sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi.

3.SIRA İÇİN YENİ ADAY GÖSTERİLECEK

Cuma gününden beri yaşanan 'Yunus Memiş'ler krizi iki adayın çekilmesi ile çözülürken, AK Parti'nin Diyarbakır 3'üncü sıra için yeni bir adayı YSK'ya bildireceği belirtildi.

(Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş)

YSK'YA DİĞER YUNUS MEMİŞ'İN DOSYASI GİTTİ

AK Parti, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili listesini Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na sunup liste kamuoyuna açıklanınca Diyarbakır'da 3'üncü sırada 'Yunus Memiş' krizi yaşandı. Diyarbakır'da hem Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, hem de akrabası olan ve engelli kontenjanından başvru yapan Yunus Memiş'in aday olması karışıklığa yol açtı. Ak Parti'nin Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş'i aday gösterdiği, ancak YSK'ya giden başvuru dosyasında ise yanlışlıkla engelli kontenjanından başvuran Yunus Memiş'in bilgilerinin gittiği ortaya çıktı. Daha sora Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş'n bilgileri YSK'ya gönderildi.

HUKUKSAL SORUN ÇIKTI

YSK, AK Partinin Diyarbakır 3'üncü sırada milletvekili adayı göstermek istediği Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş'in evraklarını incelerken, hukuksal sorunlar nedeniyle başvurusunu reddetti.

Bunun üzerine sendikacı Memiş adaylığını çekerken, AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili Galip Ensarioğlu, engelli kontenjanından başvuran Yunus Memiş'in de sağlık sorunları nedeniyle adaylığını çektiğini söyledi. Ensarioğlu, yeni bir adayın belirlenip adanın YSK'ya sunulacağını belirtti. İki Yunus Memiş'in adaylıklarını çekmesi ile 'Memiş' krizi çözüldü.

"ÇÖZÜLMEZSE KISMET DİYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Karışıklığın çözülmemesi durumunda ne olacağı sorulan AK Parti Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, "Normalde Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş arkadaşımız aday gösterilmiş ancak sehven, isim benzerliğinden bir diğerinin dosyası verilmiş. Genel Merkez çözmeye çalışıyor, çözer. Şu anda başvuru var, düzeltiliyor. Çözülmezse kısmeti diyeceğiz" şeklinde açıklama yapmıştı.