AK Parti yönetimi, 7 Haziran'da Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan güvenlik açığının 1 Kasım'da tekrarlanmaması için İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunurken, diğer yandan bölgedeki teşkilatlar ve sandık görevlilerine işi sıkı tutmaları konusunda uyarılar yaptı. Doğu ve Güneydoğu'da KCK'lı grupların sandık çevrelerinde toplanarak, vatandaş üzerinde baskı yaptığı, bazı sandık başkanları ile polislerin ise bu duruma sessiz kaldıkları belirlenmişti.

Aynı tablonun tekrar yaşanmaması için AK Parti, bazı yeni tedbirleri gündeme getirdi. Sandık başkanlarının “sandık güvenliğini tehdit eden veya vatandaşa baskı yapıldığını” gördüğü anda, sandık başına güvenlik görevlisi çağırma yetkisi bulunduğunu belirten AK Parti yöneticileri, 1 Kasım'da bu yetkisini kullanmayan sandık başkanları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiriyor.

AK Parti yetkilileri, “Biz zaten 7 Haziran seçimleri için 900 sandıkla ilgili suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu suç duyurusu sandık başkanlarının da sorumluluğunu ortaya çıkarıyor. Belki bu da caydırıcı olur” şeklinde bilgi verdi. Öte yandan AK Parti, bölgedeki müşahit sayısını da artırdı. İçişleri Bakanlığı da, polis ve jandarmaya konuyla ilgili gerekli talimatları verdi.