Bugünkü AK Parti grup toplantısında Bülent Arınç şoku yaşandı. Arınç, Erdoğan ile yaşadığı sitem krizinde radikal bir kararla grup toplantısına katılmadı.
ERDOĞAN : DÜŞMANI SEVİNDİRMEYECEĞİNE İNANIYORUM

Sitem krizinde geri adım atmayan Başbakan Erdoğan ise grup toplantısında isim vermeden Bülent Arınç'a mesaj verdi:

“Elbette bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilir. Yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlığının kardeşlik hukukunun gereği olarak meseleleri kendi aramızda konuşur çözeriz. Hiç kimsenin şüpesi olmasın meseleleri kendi aramızda konuşacak kendi aramızda çözüm yoluna koyarız. Pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. Her bir arkadaşımın böyle mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum.”

PEKİ ARINÇ NEREDEYDİ ?

Ankara'da gözler AK Parti grubunda Başbakan Yardımcısı Arınç'ı ararken, Arınç'ın iadeyi ziyarette olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ü makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. 30 Ağustos Yüksek Askeri Şurası’nda göreve atanan komutanların geçtiğimiz aylarda kendisine yaptığı ziyarete karşılık, iade-i ziyaret çerçevesinde gerçekleşen görüşmelerin yaklaşık birer saat sürdüğü kaydedildi.

BİR SAATTEN FAZLA KALDI

Bülent Arınç’ın bugün de Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki karargahında ziyaret ettiği öğrenildi. Öğleden önce gerçekleşen görüşmenin bir saati geçtiği belirtildi.