Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AK Parti Genel Merkez'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi.


Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın açıklaması yaptı.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERDİK

Demokrasinin gücü kendini gösterdi. Seçimi kaybeden partiler vardır, kaybeden vatandaş yoktur. Biz oy isterken toplumun sesine kulak verdik ve iktidar döneminde de bu tutumumuzu sürdürdük. AK Parti Türkiye'deki en güçlü merkez partidir.

MYK'mız milletimizin verdiği bu sorumluluğun farkındadır. Türkiye'nin toplumsal barışını en yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye'de en önemli şeyin birlik içinde olmak olduğunu bilerek bu süreci sürdüreceğiz.  Bize oy vermeyen vatandaşların toplumsal taleplerine duyarlı olacağız

'TÜRKİYE'DE HERKES 'BİZ'DİR'

Bir Türkiye partisi olduğumuz farkındayız, bu sebeple büyük bir şükranla üzerimize düzeni yapma gayretinde olacağız.Türkiye'de öteki yoktur, Türkiye'de herkes 'biz'dir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. 

Bekleyecek zamanımız yok. Takvim konusu üzerinde değerlendirmeler yaptık. Takvim hızlanmalı ve bir an önce hükümet kurulmalı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DAVUTOĞLU'NA TELEFON

Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak tebrik etti. Gösterdikleri iyi niyet için teşekkür ediyoruz.

'REFORMLAR SÜRECEK'

Önümüzdeki dönem vakit kaybetmek istemiyoruz. Türkiye'nin büyük meseleleri var. Reformları sürdüreceğiz. Bugün Türkiye önünü gören bir ülke olarak, büyük hedeflere yürüyecektir.

MUHALEFET SUÇLAMAKTAN VAZGEÇMELİ

İlk günkü aşkla Parti'nin söylemini değiştirdik, vatandaşımızla aramızda kurduğumu köprüler zayıflamışsa güçlendirme imkanı bulduk. Mesajı aldık, alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Muhalefet, AK Parti'yi suçlayan söylemlerde bulunmamalı. Halen Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarını eleştiriyorlar. Rekabetin yüksek kalitede olmasını isteriz. Retorik hırçınlığa gerek yok. Rövanş partisi değiliz."

BÖYLE BİR SONUÇ BEKLENİYOR MUYDU?

'AK Parti böyle bir sonucu bekliyor muydu?' sorusuna Çelik, ''Biz böyle tablolara alışığız. 2011 seçimlerinde yakın oy aldık. Tek başına iktidar tablosunun ortaya çıkacağını son haftalarda görmeye başlamıştık.'' ifadelerini kullandı.

'TÜM PARTİLERE ÇAĞRI YAPIYORUZ'

Yeni anayasa AK Parti'nin vaatlerinin ilk maddesidir. Tüm partilere çağrı yapıyoruz; gelin yeni bir anayasa yapalım. Gelin Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yeni sivil bir anayasa yapalım. Bu tek başına AK Parti'nin sorumluluğu değildir.