AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılanMKYK toplantısı yaklaşık 6,5 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Beşir Atalay, MKYK'da 63. hükümetin kurulması için Davutoğlu'na yetki verildiğini açıkladı.


Atalay'ın açıklamalarından satır başları;

-Partimiz yoğun bir istişare süreci yaşıyor. Yarın genişletilmiş il başkanları toplantısı yapılacak.Şuan da partimiz tarafından her seçim sonrası olduğu gibi kapsamlı bir kamuoyu araştırması yapılıyor. 

SORUMLU BİR POLİTİKA YÜRÜTECEĞİZ

Sorumlu bir politika yürütüyoruz. Bir Türkiye'nin büyük bir partisi olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Güçlü ve öz güveni yüksek bir partiyiz. Ülkemizin geleceği her şeyden önemli ve bu konuda sorumluluğumuzun farkındayız. 

"AK PARTİSİZ BİR TÜRKİYE SİYASETİ..."


AK Parti'nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez. Türkiye'nin her kesiminde temsil edilen tam bir Türkiye partisiyiz. Türkiye siyasetinin geleceği de en fazla AK Parti'nin değerlendirmelere bağlı. Türkiye'nin geleceği için her türlü fedakarlığı yaparız. 

DAVUTOĞLU'NA YETKİ VERİLDİ
Merkez Karar Yürütme Kurulumuz, Başbakanımıza 63. Hükümetin kurulması yönünde yetki vermiş oldu. Karar oy birliğiyle verildi.

KOALİSYON OLASILIKLARI

Şuan da koalisyon olasılıkları için bir şey söylemek doğru olmaz.  Şu anda hangi partiyle koalisyon yapacağımız yönünde bir söylememiz mümkün değil. Şuan hiç bir partiyle bir temasımız yok. Şuan da kendi istişarelerimizi yapıyoruz. Daha öncede dediğim gibi sorumlu bir politika izleyeceğiz.