11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyadaki resmi hasabından şu açıklamayı yaptı;


Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde bana atfedilen ifadeler  tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir. Beni tanıyanlar en ağır eleştirilerimde dahi bu gibi ifadeler ve böyle bir üslup kullanmayacağımı çok iyi bilir.

Son dönemde şahsımı günlük siyasi polemiklerin içerisine çekmeye yönelik bazı gayretleri üzülerek takip ediyorum. Bilinmesini isterim ki tek arzum ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde istikrar ve refaha kavuşmasıdır.

TARAF NE YAZDI?

Gazetede yer alan ifadeler şöyle; 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün yakın çevresine, bu konundaki endişelerini dile getirerek, “Bu pislik kolay kolay aklanmaz” yorumunda bulunduğu öğrenildi. Gül, tekrar Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor. Başbakanlık görevi içinse Ali Babacan’ı düşünüyor. Yani Davutoğlu, Gül’ün ekibinden dışlandı. Bu nedenle Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saray’ın ekibinin içine girmek zorunda kaldı.

YİNE AYNI İSİM

Haberde imzası olan Hüseyin Özay, gazetesi Taraf'a, daha önce yaptığı asılsız ve iftira içerikli haberler için yüzbinlerce lira tazminat ödetmesine neden olmuştu.