Türkiye'nin istikrarlı yükselişinden korkan gazete, NATO'nun Türkiye’yi ihraç etme zamanının geldiğini söyleyerek haddini aştı. Hufffington Post, gerekçesini ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidara geldikten sonra Türkiye, NATO’dan giderek uzaklaştı" ifadesiyle açıkladı.

ABD'li Huffington Post gazetesi, NATO'nun 'ittifaka ihanet eden' bir üyesini ihraç edecek mekanizması bulunmadığı, aksine NATO anlaşmasının 5. Maddesine göre bir NATO üyesine yapılan saldırının tüm üyelere yapılmış sayıldığı ve tüm bu etkenlerin NATO için Aşil'in Topuğu'na dönüştüğü öne süren hadsiz bir yazı yayımladı.

TÜRKİYE İÇİN KÜSTAH SÖZLER: "SORUNLU BİR ÜYE"

Türkiye'nin talepleriyle beraber, NATO için 5. Maddeye bağlı olarak ittifakın değerlerini paylaşmayan ve davranışlarıyla müttefiklerini tehlikeye sürükleyen 'sorunlu bir üyeyi' savunma zamanının geldiği belirtilen makalede şu ifadeler yer aldı:



TÜRKİYE'NİN KARARLI İLERLEYİŞİ KORKUTTU

Son dönemde Türkiye'nin kendi içerisindeki ekonomik istikrarından ve bölgedeki sağlam duruşundan rahatsız olan gazete

"Türkiye yarım yüzyıl boyunca Ortadoğu'da Müslüman çoğunluğa sahip bir ülkenin laik ve demokratik olabileceğini kanıtlayan sadık bir müttefikti ancak Suriye'deki DAEŞ'e verdiği bilinen destekle NATO'daki müttefiklerinden oldukça uzaklaşmış durumda. Recep Tayyip Erdoğan 2003'te iktidara geldiğinden beri Türkiye keskin bir şekilde otoriterleşti, teröristleri kucaklayarak bölgede tamamlayamayacağı savaşlara yöneldi. DAEŞ'le savaşan 25 milyonluk Kürtlerle çatışmalar yükseldi, kasım ayında uçağı düşürülen Rusya ile soğuk savaş giderek ısınıyor. Şehirlerinde bombalar patlarken ve sınırları düşmanlarıyla kuşatılırken Türk liderler NATO'dan kayıtsız şartsız destek talep ediyor." şeklinde sözleriyle korkusunu itiraf etti.