Kadir Topbaş, Asya ve Uzakdoğu gezisi kapsamında önce Pakistan’ı ziyaret etti. Pakistan’da Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından karşılanan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Pakistan’a kazandırdığı metrobüs hattında yolculuk yaptı.
Lahor şehrinin üzerinde helikopterle gezerek incelemelerde bulunan Topbaş, Türkiye’nin desteğiyle Pakistan’da kurulan ilk taksi şirketinin de açılışını yaptı. Ziyarette Topbaş ve Şahbaz Şerif ile altyapı, kentsel dönüşüm,  imar, su ve ulaşım konularını kapsayan bir işbirliği protokolü de imzaladılar.
Topbaş’ın ziyareti sırasında Pakistan’da Türkiye rüzgarı esti, caddeler, meydanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile Başkan Topbaş ve Türk Bayrakları ile donatıldı. Ziyarette Türk yatırımcıların Pakistan’da daha etkin olmaları yönünde atılacak adımlar öne çıktı.
Singapur yatırım için Türkiye’ye geliyor…

Pakistan’ın ardından Singapur’a geçen Kadir Topbaş, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Singapur Ekonomi Bakanı ile görüştü. Topbaş, Singapur’da deniz suyundan içme suyu elde edilen Dünya’nın sayılı tesislerinden birini gezerek brifing aldı.
Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Türkiye'de meydana gelen terör olayları nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, “Terör hepimizin ortak sorunu ve ancak tüm ülkelerin ortak çalışmasıyla terörün üstesinden gelinebilir. Türkiye ile dayanışma içindeyiz” dedi.
Singapur halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş Singapurlu işadamları ve sanayicileri Türkiye ile iş yapmaya ve yatırıma davet etti.
Topbaş, “ Singapurlu işadamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet ediyorum. Önümüzdeki ay İBB ve İSKİ’den bir teknik heyeti de incelemelerde bulunmak üzere Singapur’a göndereceğiz. Belediye şirketlerimizle Singapur yönetimi ve işadamlarıyla her türlü işbirliğine, bilgi ve deneyim paylaşımına açığız” şeklinde konuştu.
Kuala Lumpur ziyareti

Topbaş, Asya gezisi kapsamında son olarak Malezya’ya geçti. Başkent Kuala Lumpur’da belediye başkanı Mohd Amin Nordin bin Abdulaziz’i makamında ziyaret etti.
İstanbul ve Kuala Lumpur’daki çalışmalar ve işbirliği imkanlarının görüşüldüğü ziyarette iki şehir arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra özellikle ekonomi alanında işbirliği alanlarının genişletilmesi kararlaştırıldı.